Θεσπρωτία: Πλούσιες δράσεις στις μαθητικές κατασκηνώσεις Σαγιάδας (ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: Πλούσιες δράσεις στις μαθητικές κατασκηνώσεις Σαγιάδας (ΦΩΤΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Πλούσιες δράσεις στις μαθητικές κατασκηνώσεις Σαγιάδας (ΦΩΤΟ)

Θεσπρωτία: Πλούσιες δράσεις στις μαθητικές κατασκηνώσεις Σαγιάδας (ΦΩΤΟ)
Λειτουργούν και φέτος οι μαθητικές κατασκηνώσεις Σαγιάδας και οι δράσεις είναι πλούσιες με την καθοδήγηση και τη φροντίδα έμεπιρων και κυρίως αφοσιωμένων στην παιδαγωγική τους αποστολή, μέσα από πνεύμα αγάπης, συνεννόησης και συνεργασίας, εκπαιδευτικών. 

Μεταξύ των πολλών δραστηριοτήτων είναι το κολύμπι, τα αθλήματα, η μουσική, η ζωγραφική, η προβολή ταινιών κ.λπ.  Υπήρξε εκπαίδευση από άνδρες της  πυροσβεστικής στην πυρόσβεση, ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν βασικά πράγματα, αν τυχόν στη ζωή τους βρεθούν αντιμέτωπα με εκδήλωση πυρκαγιάς. 

Η επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, τους ενίσχυσε την αγάπη τους για τη φύση. 

Οι δάσκαλοι από τα Ιωάννινα Κώστας Γιώτης και Ανδρέας Γραμματικόπουλος, που ασχολούνται με την αστρονομία, επισκέφτηκαν την κατασκήνωση  και έδωσαν την δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθήσουν με την βοήθεια τελεσκοπίου τα αστέρια. Εξάλλου η Έλενα Βρύση έκανε στα παιδιά μαθήματα ντεκουπάζ.  

Ενδιαφέρον έχουν επίσης διάφορα ομαδικά παιχνίδια, όπως  η δημιουργία ήχου από τη βροχή και την καταιγίδα με τη χρήση των χεριών. 

Όλες αυτές οι εμπειρίες είναι χρήσιμες για τα παιδιά και σίγουρα και στην κοινωνικοποίησή τους βοηθούν και στη δημιουργία φίλικών σχέσεων μέσα από την υγιή αντίληψη περί φιλίας παίζουν ρόλο και συμβάλλουν θετικά  στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.  

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Πλούσιες δράσεις στις μαθητικές κατασκηνώσεις Σαγιάδας (ΦΩΤΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5043583884571670602
Σχόλια
item