Άρτα: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στον Καταρράκτη Άρτας

Άρτα: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στον Καταρράκτη Άρτας
Επταήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει η Αδελφότητα Καταρρακτινών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» από τις 10 μέχρι τις 17 Αυγούστου στον Καταρράκτη Άρτας. 

Είναι η περίοδος που τα ορεινά χωριά και στην Άρτα, σφύζουν από ζωή λόγω του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου και των καλοκαιρινών διακοπών που είναι πάντα η ευκαιρία για τους ετεροδημότες κυρίως να επιστρέψουν στα χωριά τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Σάββατο 10 Αυγούστου στις 21.00 η Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου θα παρουσιάσει το Θεατρικό «Μαρίζα ο Γάιδαρος»

Κυριακή 11 Αυγούστου στις 21.00 – Θέατρο Σκιών με τον Καραγκιοζοπαίχτη Στάθη Λαγκάδα
Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 19.00 – Ημέρα Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά με την Εύη Πέτρου

Τετάρτη 14 Αυγούστου στις 21.00 – Μουσική Βραδυά Jazz – Swing με τους Άρη Βήχα στο σαξόφωνο, Σπύρο Σιάννα στα πλήκτρα, στη πάνω πλατεία του Καταρράκτη

Πέμπτη 15 Αυγούστου στις 20.00 – Παραδοσιακό Καγκελάρι με το Παραδοσιακό Ετήσιο 
Πανηγύρι. Στο κλαρίνο ο Απόστολος Βαγγελάκης, στο βιολί ο Κώστας Κωσταγεώργος και στο τραγούδι ο Γιώργος Καψάλης

Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 20.00 Εκδήλωση Μνήνης για τον Μαρτυρικό Καταρράκτη – Προβολή video με μαρτυρίες κατοίκων.

O Καταρράκτης εντάσσεται στον κατάλογο των μαρτυρικών χωριών με Προεδρικό Διάταγμα του 2017. Ήταν το διήμερο 26 και 27 Οκτωβρίου του 1943, όταν Ναζί πυρπόλησαν σπίτια, έκαψαν σοδειές και εκτέλεσαν 11 κατοίκους που δεν μπόρεσαν να διαφύγουν από το χωριό.

Η θηριωδία είχε χαρακτήρα αντιποίνων όπως υποστήριξαν οι Ναζί, για τις εχθροπραξίες που προκάλεσαν οι δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των κατακτητών.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Αδελφότητας Καταρρακτινών « Η Κοίμηση της Θεοτόκου» θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 21.00 με Λαϊκορεμπέτικη βραδυά – συναυλία του Μπάμπη Τσέρτου και της Ορχήστρας του.

Τέλος, η Αδελφότητα Καταρρακτινών έστειλε επιστολή στην εκπομπή της ΕΤ3 «Κυριακή στο Χωριό» ευχαριστώντας θερμά όλους τους συντελεστές και τους συνεργάτες της για «αυτό το άριστο θέαμα προβολής του χωριού μας που είδαμε μέσα από τη συχνότητα της!!!» όπως επισημαίνει.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στον Καταρράκτη Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5098076255011307575
item