Μέσα στην εβδομάδα το διϋπουργικό νομοσχέδιο -Για άσυλο, ΟΤΑ και ψηφιακή σύνταξη Μέσα στην εβδομάδα το διϋπουργικό νομοσχέδιο -Για άσυλο, ΟΤΑ και ψηφιακή σύνταξη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μέσα στην εβδομάδα το διϋπουργικό νομοσχέδιο -Για άσυλο, ΟΤΑ και ψηφιακή σύνταξη

Μέσα στην εβδομάδα το διϋπουργικό νομοσχέδιο -Για άσυλο, ΟΤΑ και ψηφιακή σύνταξη

Αμεσα, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή το διϋπουργικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μία σειρά από αλλαγές και παρεμβάσεις σε θέματα, στα οποία το Μέγαρο Μαξίμου δίνει προτεραιότητα.

Το ζήτημα του ασύλου
Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αλλαγή της διάταξης για το πανεπιστημιακό άσυλο προκειμένου, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να δοθεί τέλος στο «άσυλο της παρανομίας και της παραβατικότητας», όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.

Και η κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ στο νομοσχέδιο
Το νομοσχέδιο θα δίνει επίσης λύση στο πρόβλημα της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ δεδομένου ότι υπάρχουν π.χ. Δήμοι στους οποίους η παράταξη του δημάρχου διαθέτει λιγότερους δημοτικούς συμβούλους από τη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας διαθέτει επτά έδρες σε αντίθεση με τον Νίκο Ταχιάο, που έχει τέσσερις περισσότερες, δηλαδή έντεκα.

Εποχή ψηφιακής σύνταξης
Επιπλέον στο διϋπουργικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται η ψηφιακή σύνταξη, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των εκκρεμών προς έκδοση συντάξεων, αλλά και διάταξη με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς βαρέων νοσημάτων να προμηθεύονται τα φάρμακά τους στο σπίτι.

epirusblog.gr
5 of 5
Μέσα στην εβδομάδα το διϋπουργικό νομοσχέδιο -Για άσυλο, ΟΤΑ και ψηφιακή σύνταξη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 308978446371866518
Σχόλια
item