Ο Τσίπρας πήγε στον ΣΚΑΪ για να τσακωθεί -Αμετανόητος για μνημόνιο, Μάτι, κότερο, Πετσίτη

Ο Τσίπρας πήγε στον ΣΚΑΪ για να τσακωθεί -Αμετανόητος για μνημόνιο, Μάτι, κότερο, Πετσίτη

Με μια μαραθώνια συνέντευξη που διήρκησε πάνω από δύο ώρες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο ΣΚΑΪ, σπάζοντας το εμπάργκο που είχε ο ίδιος επιβάλει κατά του σταθμού.

Απέναντί του η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ Σία Κοσσιώνη και ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς με τους οποίους ο πρωθυπουργός «αρπάχτηκε» από την αρχή της συζήτησης.

«Αρπάχτηκαν» με το... καλησπέρα
Ξεκινώντας η Σία Κοσιώνη παρατήρησε ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, αναφερόμενος στην άρση του εμπάργκο. 

«Ολα όσα συνέβησαν δεν είναι ξεχασμένα, είναι όμως περασμένα. Δίνεται μια ευκαιρία και στον σταθμό να ξανασκεφτεί την γραμμή που είχε όλο αυτό το διάστημα» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ
Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ -Φωτογραφία: twitter

Στις παρατηρήσεις δημοσιογράφων ότι ο ΣΚΑΪ έχει σταθεί απέναντι και σε άλλους πρωθυπουργούς κριτικά, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε: «Βρίσκομαι απέναντι σε δύο δημοσιογράφους που εκτιμώ. Υπήρξαν όμως και άλλοι οι οποίοι δημιούργησαν μια εικόνα που πλήττει την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα του σταθμού, που καταλαμβάνει μια δημόσια συχνότητα, υπερβήκατε τα όρια» είπε.

Εσπευσε δε να πει: «Να ευχηθώ συγχαρητήρια στον κ.Παπαδημητρίου και τον κ.Μπογδάνο γιατί θάναι πιο εύκολο γι' αυτούς να εκφράζονται μέσα από τη ΝΔ». «Εν πάση περιπτώσει είμαι εδώ διότι θέλω να εξαντλήσω κάθε δημόσια συχνότητα και γιατί πιστεύω ότι η παρουσία μου εδώ μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επιστροφή στην πραγματικότητα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απετέλεσε μια πολιτική δύναμη που δημιουργούσε ανασφάλεια, όχι σε δημοσιογράφους, αλλά σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που σήμερα πληρώνουν για την κατοχή δημόσιας συχνότητας, σε αντίθεση με το παρελθόν που «δεν πλήρωναν μια».

Οταν η Σία Κοσιώνη του αντέτεινε ότι και δημοσιογράφοι κατέβηκαν υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Κώστας Αρβανίτης και ο κ. Στούμπος, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ήταν στη δημόσια τηλεόραση.

Κοσιώνη Παπαχελάς Τσίπρας
Δεν αισθάνομαι πως ο κόσμος μας μαύρισε στις ευρωεκλογές του Μαΐου, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας

Οι δημοσιογράφοι του υπενθύμισαν την κριτική για «βοθροκάναλα» από υπουργούς της κυβέρνησής του όπως ο κ. Πολάκης. «Υπήρξαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ υπερβολές» παραδέχθηκε ο Αλ. Τσίπρας για να προσθέσει:

«Κι εγώ υπήρξαν φορές που σκέφτηκα να κάνω ένα βήμα να εξομαλυνθεί αυτή η ένταση. Οχι ζητώντας σας να αλλάξετε γραμμή, αλλά ζητώντας μια στοιχειώδη δημοσιογραφική αντιμετώπιση. Δημόσια συχνότητα καταλαμβάνετε» είπε ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας: Το σημείο όμως που είπα ότι θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνετε είναι όταν έγινε η επίθεση κατά του ΣΚΑΪ και σε μια ανακοίνωση που εκδώσατε, επικρίνατε την κυβέρνηση.
Κοσιώνη: Οταν ο κ. Καμμένος έλεγε να βάλουν βόμβες στο ΣΚΑΪ δεν το κατακρίνατε όμως...
Τσίπρας: Ο κ. Καμμένος είναι ο κ. Καμμένος
Παπαχελάς: Ηταν κυβερνητικός σας εταίρος
Τσίπρας: Δεν το θυμάμαι αυτή τη στιγμή
Κοσιώνη: Εξω από το μέγαρο Μαξίμου την έκανε την δήλωση
Τσίπρας: Αν το είπε ήταν λάθος και όποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αν είπε κάτι τέτοιο είναι λάθος».

Ήττα στις ευρωεκλογές: Δεν μας «μαύρισε» ο κόσμος
Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε: «Δεν αισθάνομαι πως ο κόσμος μας μαύρισε στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει πολύ δύσκολα τεσσεράμισι χρόνια, αλλά παρά την δυσαρέσκεια και την κόπωση λάβαμε το 24%.

Πιστεύω πως η δυσαρέσκεια των πολιτών που το 2015 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο ότι δεν καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από τα Μνημόνια όσο αναίμακτα και όσο γρήγορα προσδοκούσε».

Τσίπρας ΣΚΑΪ
Ο Αλέξης Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στους προκατόχους του πως έδωσαν εύκολες υποσχέσεις

«Εχω ευθύνες για Βαρουφάκη»
«Προφανώς έχω ευθύνη για την επιλογή Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015, έχω παραδεχτεί πως έγιναν λάθη σε επιλογές προσώπων» είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: «Παρά τις δύσκολες στιγμές όμως κάναμε τις δύσκολες πολιτικές επιλογές, δηλαδή η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και να γίνει ένας δύσκολος συμβιβασμός που μετά τέθηκε σε εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στους προκατόχους του πως έδωσαν εύκολες υποσχέσεις και στην συνέχεια φυγομάχησαν. Επιτέθηκε ειδικά στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως το 2014 εσκεμμένα «πάγωσε» αξιολόγηση, επέσπευσε προεδρική εκλογή και πόνταρε στην «αριστερή παρένθεση».

«Να απολογηθώ όσο θέλετε, να κάνω την αυτοκριτική μου, αλλά ζητήσατε ποτέ από τον κ. Καραμανλή να απολογηθεί για τα ελλείμματα που άφησε; Από τον κ. Παπανδρέου που έλεγε λεφτά υπάρχουν;» «Σας διαβεβαιώ» του απάντησε η Σία Κοσιώνη και ο Αλ. Παπαχελάς του θύμισε ντοκιμαντέρ του σταθμού με όσα έφεραν την Ελλάδα στην κρίση.

Παπαχελάς Τσίπρας
Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ επέμειναν να ζητούν από τον πρωθυπουργό να απαντήσει τις συνέπειες της διαπραγμάτευσης του 2015

«Μπορείτε να μου καταλογίσετε άγνοια για το 2015»
Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για την διαπραγμάτευση του 2015 παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η επιλογή Βαρουφάκη «και την πλήρωσα» αλλά απέφυγε να πει αν την πλήρωσε και ο κόσμος.

«Καταλογίστε μου όσες ευθύνες θέλετε για άγνοια συσχετισμών στην Ευρώπη» είπε ο κ. Τσίπρας. «Ηταν ανευθυνότητα δεν ήταν πολιτική προετοιμασία» παρατήρησε ο Αλέξης Παπαχελάς.

«Οχι, ήμασταν προετοιμασμένοι αλλά οι άλλοι ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι από εμάς» απάντησε ο Τσίπρας. «Αρα μιλάτε για πολιτική αφέλεια» πρόσθεσε η Σία Κοσιώνη. «Μην λέτε φράσεις που δεν έχω χρησιμοποιήσει. Εχω μιλήσει για αυταπάτες» ανταπάντησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ επέμειναν να ζητούν από τον πρωθυπουργό να απαντήσει τις συνέπειες της διαπραγμάτευσης του 2015. «Υπήρξαν εκείνο το διάστημα συνέπειες, όχι όμως τραγικές συνέπειες» αποκρίθηκε εκείνος.

Για το πόσο στοίχισε το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Το 2008 το ΑΕΠ της χώρας ήταν στα 238 δισ. και το 2014 ήταν στα 178 δισ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το ΑΕΠ της χώρας στα 178 δισ. και σήμερα είναι 186 δισ.», είπε αλλά δεν αρνήθηκε ότι, εκείνες τις ημέρες των σκληρών διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση πήρε δύσκολες αποφάσεις με κόστος πολιτικό για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Μάλιστα όπως είπε, αιτιολογώντας την συμφωνία του 2015 «μας είχαν στριμώξει στον τοίχο. Μας έδιναν συμφωνία χωρίς χρήματα. Το Υπερταμείο ήταν επιμονή του Σόιμπλε, ήθελε να μην υπάρξει συμβιβασμός. Προσπαθούσε η Μέρκελ να πείσει τον Σόιμπλε».

Ερωτηθείς για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός απάντησε: «Κάναμε ρεκόρ στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Δεν ήταν επιλογή μας προκειμένου να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους να φορτώσουμε τους μεσαίους. Ηταν ιερή υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τους αδύναμους.

Η Ελλάδα βρισκόταν στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης. Κόσμος δεν είχε να φάει» είπε και πρόσθεσε: «Στα χρόνια μας σταμάτησαν τα λουκέτα και έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Δεν κάναμε και εμείς κάτι καλό; Ρεκόρ δεκαετίας στις ξένες επενδύσεις. Εχουμε 30εκ τουρίστες».

Κοσιώνη Παπαχελάς Τσίπρας
Τσίπρας: «Να μην βιάζονται όσοι έχουν ράψει κοστούμια»

Για το Ελληνικό: Παραλάβαμε οικόπεδο
Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε ότι δεν προχώρησε η επένδυση του Ελληνικού. «Μέσα σε τέσσερα χρόνια προχωρήσαμε το έργο του ελληνικού στο 90%. Παραλάβαμε οικόπεδο. Τους επόμενους μήνες θα είχε ξεκινήσει η παράδοση των μετοχών» είπε.

«Να μην βιάζονται όσοι έχουν ράψει κοστούμια»
Ερωτηθείς από τον Αλέξη Παπαχελά για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και αν θα «επιστρέψει στο 3%» και στην λογική του «go back madame Merkel» ο Αλ. Τσίπρας απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στην αντιπολίτευση ούτε θα γυρίσει στο 3%.

Εχω προετοιμαστεί να δώσω τη μάχη για να κερδίσω. Μην βιάζονται όσοι ράβουν κοστούμια. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική του απόφαση».

Τσίπρας: «Δεν γεννήθηκα στην κορυφή του Ολύμπου, μεσαία τάξη είμαι»
Ο κ. Τσίπρας απέρριψε ότι η κυβέρνησή του χτύπησε την μεσαία τάξη, λέγοντας: «Δεν γεννήθηκα στην κορυφή του Ολύμπου. Ξέρω τι γίνεται στους πρόποδες.

Μεσαία τάξη είμαι. Γεννήθηκα σε γειτονιά της Αθήνας και ξέρω πως ζει ο κόσμος. Τα σαλόνια δεν τα μέμφομαι. Μέμφομαι τα σαλόνια των θαλασσοδανείων και του μαύρου πολιτικού χρήματος».

Τσίπρας ΣΚΑΪ
O Αλέξης Τσίπρας στο στούντιο του ΣΚΑΪ

«Το σκάνδαλο Novartis έχει πολύ δρόμο ακόμη»
Ερωτηθείς για την Novartis και την δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Το σκάνδαλο του φαρμάκου είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της χώρας.

Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι αυτά που αφορούν τα εξοπλιστικά, τις προμήθειες γενικά στο δημόσιο και το σκάνδαλο του φαρμάκου και της υγείας. «Το σκάνδαλο της Novartis έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. 4 δισ. ήταν η φαρμακευτική δαπάνη» είπε και πρόσθεσε: «Ενώ διακρατούσε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου η Novartis δεν έχασε από το PSI όπως όλες οι άλλες εταιρείες διότι είχε εσωτερική πληροφόρηση» για να προσθέσει: «Αλλά όχι να μας λένε ότι δεν υπάρχει και σκάνδαλο τώρα».

«Γιατί η Novartis πήρε τιμές που δεν πήραν οι άλλες εταιρείες; Αυτοί που έκαναν παρέμβαση στην υπόθεση Νοvartis ήταν αυτοί που έκαναν μηνύσεις, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Λοβέρδος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και άλλοι υπουργοί του είχαν κατηγορηθεί για μια σειρά από αδικήματα. Εκανε κανείς μήνυση κάποιος από αυτούς;» διερωτήθηκε.

Οπως είπε «αν υπήρξαν παραλείψεις ή καθυστέρηση δεν ευθυνόμαστε εμείς. Όπως ακριβώς ήταν την παραπέμψαμε αμέσως στην Δικαιοσύνη για να διαλευκανθεί» ενώ ερωτηθείς για τα πολιτικά πρόσωπα είπε: «Ποιος τους έβγαλε στα μανταλάκια; Όταν ήρθαν στη Βουλή από την Εισαγγελία, 10 πολιτικά πρόσωπα;».

Κοσιώνη Παπαχελάς Τσίπρας
O Πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε Μάτι, Πετσίτη και αποφυλάκιση τρομοκρατών

Για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη
Ερωτηθείς για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι κινήθηκε εντός του πνεύματος του Συντάγματος και του νόμου και ξεκίνησε πριν ολοκληρωθεί η θητεία τους με σκοπό να γίνουν οι αλλαγές τον Μάιο.

Πρόσθεσε μάλιστα το επιχείρημα ότι «δεν προκηρύχθηκαν εκλογές, προανήγγειλα ότι θα πάω στον ΠτΔ να ζητήσω την διάλυση της Βουλής». Ερωτηθείς γιατί δεν «πάγωσε» τις αλλαγές είπε πως ήταν υποχρεωμένος από το Σύνταγμα.

«Ο ΠτΔ μου είπε ότι δεν θα υπογράψει τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη»
Ερωτηθείς για την στάση Παυλόπουλου, αποκάλυψε ότι διαφωνεί και δεν θα υπογράψει. «Ο ΠτΔ μέχρι σήμερα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Κουβεντιάσαμε το θέμα αυτό με τον κ. Παυλόπουλο και μου είπε ότι ως εγγυητής του Πολιτεύματος, θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανακοινώσει την απόφασή του γιατί δεν θέλει να μπει η Δικαιοσύνη στην διελκυστίνδα της αντιπαράθεσης την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές».

Οπως πρόσθεσε «διαφωνώ με την απόφασή του αλλά την σέβομαι και πιστεύω ότι μετά τις εκλογές ο ΠτΔ θα πράξει ό,τι του υπαγορεύει το συνταγματικό του καθήκον».

Εριστικός για αποφυλάκιση τρομοκρατών
Ερωτηθείς για την αλλαγή των ποινικών κωδίκων ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε πως «ο ποινικός κώδικας προβλέπει την αύξηση του χρόνου για τους ισοβίτες». Οπως είπε κακώς παρουσιάζεται και με πολιτική σκοπιμότητα ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφυλακίσει τον Γιωτόπουλο, τον Κουφοντίνα ή τα άλλα μέλη της 17Ν.

Με εριστικό και ειρωνικό τόνο, επιτέθηκε στους δημοσιογράφους λέγοντας πως με σκοπιμότητα αναδεικνύουν το θέμα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. «Αναπαράγετε μια ψευδή εντύπωση, κ. Κοσιώνη, ένα fake news, να βγει έξω ο Κουφοντίνας ή ο Γιωτόπουλος» είπε προσθέτοντας πως ο Ποινικός Κώδικας δεν φτιάχτηκε στο Μαξίμου αλλά φτιάχτηκε από έγκριτους νομικούς που μόνο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι.

Έφτιαξαν ένα σχέδιο όλο το προηγούμενο διάστημα και δεν είπατε τίποτα επί 6 μήνες που ήταν σε διαβούλευση, αλλά τώρα 4 μέρες πριν τις εκλογές.

Μάλιστα άφησε ειρωνικές αιχμές κατά της Σίας Κοσιώνη λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα επειδή ο σύζυγός της (σ.σ. Κώστας Μπακογιάννης) έχει χάσει τον πατέρα του (σ.σ. Παύλο Μπακογιάννη) από τρομοκρατική επίθεση της 17 Ν. Παρά ταύτα καταλόγισε αντιπολιτευτική διάθεση στην δημοσιογράφο. «Εγώ δεν κάνω αντιπολίτευση, είμαι δημοσιογράφος» απάντησε η Σία Κοσιώνη.

Κοσιώνη Παπαχελάς Τσίπρας
Τσίπρας: Ο ΣΚΑΪ και η ΝΔ έριξαν φαρμάκι στην κοινωνία για τις Πρέσπες

Τον στρίμωξε ο Παπαχελάς για τη φωτιά στο Μάτι
«Οχι μόνο θύμωσα, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν μια από τις στιγμές όπου το συναίσθημα ήταν συντριπτικό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς τον έφερε προ των ευθυνών του για την καταστροφική φωτιά στο Μάτι Αττικής.

«Εγώ εκείνη την ημέρα βρισκόμουν σε μια διεθνή εκδήλωση για μια βράβευση. Κάποια στιγμή με ειδοποίησαν ότι η φωτιά στο Μάτι είναι ανεξέλεγκτη. Δεν με ειδοποίησαν για νεκρούς, δεν μου μίλησε κανένας για απώλειες» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας που ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε για τους νεκρούς όταν έφτασε στο κέντρο επιχειρήσεων. «Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και ότι πρέπει να γυρίσω γιατί η φωτιά είναι μεγάλη» είπε.

«Πέρασα από πάνω και είδα πράγματα μια εικόνα τραγική. Βρέθηκε σε μια διαδικασία, από το αεροπλάνο, βρέθηκα στο κέντρο επιχειρήσεων. Δεν είχα καν εικόνα αν αυτό βγαίνει αυτό σε ζωντανή σύνδεση» είπε για το θέμα στη συνέχεια.

«Το τελευταίο πράγμα που εκείνη την ώρα εμένα προσωπικά με ένοιαζε ήταν διαχείριση, με ενδιέφερε τι θα κάνουμε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Εκείνη την ώρα το μόνο που είχα ως φήμη ήταν ότι υπήρχε η πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που είχαν χάσει τη ζωή τους από αναθυμιάσεις» σχολίασε για τις πρώτες ώρες της καταστροφής, αλλά και τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να γνωρίζει για τους νεκρούς.

«Αυτοί που ήταν στο τραπέζι ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν με την ύπαρξη της κάμερας, πάγωσαν και δεν μας είπαν τίποτα. Οταν έφυγε η κάμερα μου είπαν, πρόεδρε υπάρχει πιθανότητα να είναι περισσότεροι οι νεκροί» εξιστόρησε για όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό που βαραίνει στην δική μου σκέψη, δεν είναι η προφανώς κακή επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν» είπε στη συνέχεια παραδεχόμενος πως η πραγματικότητα είχε υπερβεί εκείνον και το επιτελείο του. «Την επόμενη μέρα ζήτησε να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο. Ανέλαβα όλη την ευθύνη και ευθύνες που δεν μου αναλογούν, για την πολυετή ανεπάρκεια» πρόσθεσε.

Για τις σκαφάτες διακοπές
Ο Αλέξης Παπαχελάς ρώτησε τον πρωθυπουργό για τις σκαφάτες διακοπές του στο κότερο του εφοπλιστή Παναγόπουλου. «Ο κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, έχει δικαίωμα να βρεθεί με την οικογένεια και τα παιδιά του, το Σαββατοκύριακο.

Βρέθηκα στο σκάφος μιας συνεργάτιδός μου!» είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Σχολιάζετε με πολιτική σκοπιμότητα αυτό, αλλά δεν σχολιάζετε ότι κάποιοι υπέκλεψαν την ιδιωτική μου ζωή για να δημιουργήσουν θέμα προεκλογικά. Δεν ήμουν στο σκάφος του κ. Αλαφούζου ή του κ. Μαρινάκη.

Θα ήταν δικαιολογημένη η κριτική αν βρισκόμουν στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία της διαπλοκής, ή στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία με τον οποία θα είχα fake αντιπαράθεση. Βρέθηκα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου που ήταν συνεργάτης μου και το σκάφος ο άνδρας της δεν το απέκτησε από τη διαπλοκή», είπε ο κ. Τσίπρας.

Παπαχελάς: «Δεν θυμώνετε με τον εαυτό σας δεν υπάρχει ένας άνθρωπος δίπλα σας να σας πει ότι είναι κάτι πάρα πολύ άσχημο για έναν πρωθυπουργό;
Τσίπρας: Ποιο ακριβώς;
Παπαχελάς: Το ότι πήγατε στο σκάφος μιας συμβούλου σας
Τσίπρας: Πάντως δεν πήγα στο σκάφος του κ. Αλαφούζου
Παπαχελάς: Οχι προφανώς, ούτε στη βάρκα του κ. Καρανίκα
Τσίπρας: Λυπάμαι που φέρνετε αυτό το θέμα με αυτόν τον τρόπο

Ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητά του, έχει δικαίωμα να κάνει ένα σαββατοκύριακο με τα παιδιά του όταν του λέει ένας συνεργάτης του σου προσφέρω αυτή την δυνατότητα. Κάποιοι υπέκλεψαν τις φωτογραφίες της προσωπικής μου ζωής και τις πούλησαν έναντι αντιτίμου προφανώς για να δημιουργήσουν ένα προεκλογικό γεγονός.

Παπαχελάς: Δεν ήταν λάθος μήνυμα;
Τσίπρας Ο ελληνικός λαός ξέρει αν η ζωή μου είναι μέσα στην πολυτέλεια, μέσα στη χλιδή, αν έχω βγάλει χρήματα από την πολιτική.
Κοσιώνη: Δεν «κλωτσά» με την εικόνα σας;
Τσίπρας: Η εικόνα θα "κλωτσούσε" αν βρισκόμουν σε ένα σκάφος ενός επιχειρηματία που έχει κατηγορηθεί για διαπλοκή. Βρέθηκα στο σκάφος μιας γυναίκας συνεργάτιδάς μου που είχε την οικονομική δυνατότητα ο σύζυγός της και δεν την απέκτησε από την δική μου εύνοια

Ο Πετσίτης είχε σχέσεις με Παππά
Ο Αλ. Τσίπρας ρωτήθηκε για την υπόθεση Πετσίτη «Είμαι πολύ περήφανος γιατί σε αυτή την κυβέρνηση ούτε ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι έβαλε το χέρι στο μέλι.

Η υπόθεση Πετσίτη αφορά έναν άνθρωπο που δεν είχε ούτε καν τη θέση συμβούλου, αλλά βρέθηκε επί της προσκολλήσεως. Στο Μαξίμου μπορεί να μπει... ο οποιοσδήποτε» είπε και πρόσθεσε: «Είναι μια θλιβερή υπόθεση σε ότι αφορά τον άνθρωπο αυτό.

Προσπάθησε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι ήταν οδηγός για να "πουλήσει" τις γνωριμίες του. Αν το μόνο που έχουν καταφέρει να βρουν είναι ο κ. Πετσίτης είμαι πολύ ευτυχής».

«Γιατί δεν μαζεύω τον Πολάκη»
Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για την στάση και τις δηλώσεις Πολάκη. «Γιατί δεν τον μαζεύετε;» τον ρώτησε ο Αλ. Παπαχελάς. «Γιατί ο Πολάκης και ο Ξανθός κάνουν τέτοια δουλειά στην Υγεία θα ήταν άδικο να τους μαζέψω για μια ατυχή ανάρτηση. Εστησαν το δημόσιο σύστημα Υγείας στα πόδια του. Εβγαλαν δύσοσμες υποθέσεις στη δημοσιότητα.

Εχω σεβασμό στο έργο του Πολάκη αλλά διαφωνώ με αρκετές περιπτώσεις επικοινωνιακής διαχείρισης. Ο Παύλος Πολάκης είναι ένας άνθρωπος που πνίγει το δίκιο του όταν θυμώνει. Και ειδικά όταν έχει και το πληκτρολόγιο... Έχω εμπιστοσύνη στο έργο τους και το λάθος του και του το έχω πει είναι οι αναρτήσεις του. Και όπως διαπιστώνετε δεν κάνει αναρτήσεις το τελευταίο διάστημα.

«Ποιος είστε πραγματικά κ. Τσίπρα;»
Ο κ. Παπαχελάς ρώτησε τον πρωθυπουργό για το «ποιος είναι πραγματικά» φέρνοντας ως παραδείγματα ότι έχει«αδειάσει» Αλαβάνο, Βαρουφάκη, Καμμένο, Κοτζιά, Καραμανλή κλπ. «Δεν έχω αδειάσει ούτε έναν.

Ο Καραμανλής ήταν και είναι πολιτικός αντίπαλος. Και υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση. Δεν διέρρηξα ποτέ σχέσεις με συντρόφους με δική μου ευθύνη. Ισα-ίσα ανέχτηκα συμπεριφορές. Δεν θυσίασα τον Κοτζιά, ο κ. Κοτζιάς παραιτήθηκε ενώ του έλεγα να παραμείνει λόγω του ότι θα ολοκληρωνόταν η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έγινε προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να σταθεί στα πόδια της. Ηταν υπουργοί στήριξαν την κυβέρνηση από την αρχή ως το τέλος, ο Πάνος ο Καμμένος αποφάσισε να ρίξει την κυβέρνηση με αφορμή το Μακεδονικό.

Όταν φτάσαμε στο Μακεδονικό... επανήλθαμε στην κανονικότητα με την έξοδο από τα μνημόνια ήρθε και το τέλος αυτής της συνεργασίας. Δεν τον έριξα από το σκάφος, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος με επιτυχία όπως η ολοκλήρωση της εξόδου της χώρας».

Τσίπρας: Ο ΣΚΑΪ και η ΝΔ έριξαν φαρμάκι στην κοινωνία για τις Πρέσπες
Ο Αλέξης Τσίπρας αδημονούσε να πάει η συζήτηση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών για να κατηγορήσει τον ΣΚΑΪ: «Ενορχηστρώσατε μια ολόκληρη επίθεση κατά της συμφωνίας, ρίξατε φαρμάκι, διχάσατε και δηλητηριάσατε την κοινωνία» είπε με έμφαση.

Εκανε λόγο για «απίστευτη υποκρισία και πατριδοκαπηλία, εσείς και ο κ. Μητσοτάκης» και κατηγόρησε (σ.σ. και τον ΣΚΑΪ): «Ολοκληρώσατε μια διαδικασία που δίχασε τους Έλληνες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε, ο Τσίπρας πρόδωσε την Μακεδονία, όταν βγήκαν στην δημοσιότητα οι επιστολές από το 2005 οι επιστολές που είχαν συμφωνήσει το όνομα.

Όταν εμείς αναγκάσαμε τους γείτονες μας να πάνε συνταγματική αλλαγή, διώχνουν οι γείτονες μας τα αγάλματα. Ο κ. Παπαχελάς παρατήρησε ότι δεν συμφώνησε ο κ. Καραμανλής και ο Πρωθυπουργός του απαντά ότι δημιουργήθηκαν σοβαρά τετελεσμένα. «Μετά το Βουκουρέστι όλοι δούλευαν για διπλή ονομασία».

Μάλιστα είπε ότι «ο Προκόπης Παυλόπουλος έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς τους επιβάλαμε αναθεώρηση του Συντάγματος. Και μάλιστα, όταν βρεθήκαμε με τον Ζάεφ στο Νταβός μου είπε: «Μα είναι δυνατόν να μου βάζεις τέτοια πράγματα; Δεν τα έχετε ζητήσει ξανά».



iefimerida.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ο Τσίπρας πήγε στον ΣΚΑΪ για να τσακωθεί -Αμετανόητος για μνημόνιο, Μάτι, κότερο, Πετσίτη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 31333222423633422
item