Ήγουμενίτσα: Κατατέθηκε ο φάκελος για νέο Εμπορευματικό Κέντρο στην Ηγουμενίτσα

Ήγουμενίτσα: Κατατέθηκε ο φάκελος για νέο Εμπορευματικό Κέντρο στην Ηγουμενίτσα
Κατατέθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για έγκριση, ο φάκελος του «Εμπορευματικού Κέντρου» στην Ηγουμενίτσα. Πρόκειται για το 1ο Διχωρικό Επιχειρηματικό Πάρκο (ΕΠ) Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics) στη χώρα, με βασικό πόλο ανάπτυξης τον λιμένα που, στην προοπτική του, εκπληρώνει όλες τις προϋποθέσεις συνδυασμένων μεταφορών.
Ο Φορέας Υλοποίησης υποστηρίζεται επιχειρηματικά από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ), ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διοίκηση και την εκμετάλλευση των χώρων της Ζώνης Λιμένα. 
Το σύνολο των τεχνικών και οικονομικών μελετών του έργου έχει εκπονηθεί από τη REDEPLAN Consultants που ασκεί τη διοίκηση του έργου και είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση του. 
Σύμφωνα με το τεχνικό και οικονομικό σχέδιο της εταιρείας, το έργο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να φιλοξενήσει νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και διανομής αγαθών (logistics), που θα αναδείξουν τη νέα δυναμική του λιμένα Ηγουμενίτσας στις εμπορευματικές μεταφορές.
ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Το Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας αναπτύσσεται σε δύο θέσεις, η πρώτη εντός της λιμενικής ζώνης που θα χρησιμοποιείται ως χώρος προσωρινής εναπόθεσης ασυνόδευτων φορτίων και η δεύτερη στην ενδοχώρα, στη θέση Γκρίκα, σε απόσταση 800μ από την Εγνατία Οδό. 

Πρόκειται για έκταση επιφανείας 500 στρ. περίπου, σε επαφή με το υφιστάμενο Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (ΒΙΟΠΑΘΕ), το οποίο και αποτελεί τμήμα του.

Για την επένδυση, προϋπολογισμού 7.600.000€, προβλέπεται η κατασκευή όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (οδοποιία, ύδρευση, αποχέτευση, οδοφωτισμός, τηλεπικοινωνίες οπτικών ινών, κ.λπ.), ενώ έχει σχεδιαστεί, με όλες τις κατάλληλες τεχνικές υποδομές η σύνδεση του με την μελλοντική Σιδηροδρομική Εγνατία, στη θέση Κρυσταλλοπηγή.

Η λειτουργική συσχέτιση των δύο θέσεων του διχωρικού (λιμένας και ενδοχώρα), εξασφαλίζει στην επένδυση τη μέγιστη δυνατή, διαρκή και αποδοτική, επιχειρηματική αλληλοτροφοδότηση.

Η φύση του έργου επιβάλλει τη δημιουργία μεγάλων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου που καλύπτουν το 38 % της έκτασης, καθώς και κοινωφελείς υποδομές, μεγάλης κλίμακας, απαραίτητες για τη λειτουργία Πάρκου Εφοδιαστικής, όπως Πυροσβεστικό Υπόστεγο, Τελωνείο, Γραφείο Ασφάλειας, Συνεργείο Αυτοκινήτων και Πρατήριο Καυσίμων, Πύλη Εισόδου, Μηχανοστάσιο, Εστιατόριο – Αναψυκτήριο κ.λπ. 
Οι άνετοι κοινόχρηστοι χώροι, σε συνδυασμό με μεγάλους χώρους στάθμευσης για επαγγελματικά αυτοκίνητα (φορτηγά κ.λπ.), με υποδομές διημέρευσης και φιλοξενίας (στάθμευση και σέρβις αυτοκινήτων, υπηρεσίες υγιεινής και εστίασης κ.λπ.), προσφέρουν τις βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας σε ένα Πάρκο Εφοδιαστικής, για τους χρήστες και τους επισκέπτες.
Η επένδυση αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου Επιχειρηματικού Πάρκου πολλαπλών επιτρεπομένων δραστηριοτήτων με κέντρο τις επιχειρήσεις της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες κατά μήκος του θαλάσσιου διαδρόμου Αδριατικής – Ιονίου, μεταξύ των βασικών λιμένων της Τεργέστης, της Ανκόνα και της Ηγουμενίτσας. 
Πρόκειται για μια πρότυπη τεχνική υποδομή που ενσωματώνει όλες τις τεχνικές και λειτουργίες της «Πράσινης» Οικονομίας και ενισχύει τη στρατηγική γεωγραφική θέση της ανάπτυξης του.
www.ypodomes.com
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Κατατέθηκε ο φάκελος για νέο Εμπορευματικό Κέντρο στην Ηγουμενίτσα
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 406257411026136076
item