Χαλκιδική, η επόμενη ημέρα μετά την κακοκαιρία: Μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, ασύλληπτες εικόνες Χαλκιδική, η επόμενη ημέρα μετά την κακοκαιρία: Μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, ασύλληπτες εικόνες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χαλκιδική, η επόμενη ημέρα μετά την κακοκαιρία: Μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, ασύλληπτες εικόνες

Χαλκιδική, η επόμενη ημέρα μετά την κακοκαιρία: Μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, ασύλληπτες εικόνες

Συγκλονιστικές είναι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας με το πρώτο φως της ημέρας από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

Μια κακοκαιρία που στοίχισε τη ζωή σε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για έβδομο νεκρό και αγνοείται και ένας ψαράς.

Η όλη κατάσταση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. 

Πεσμένες στέγες, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, ξεριζωμένα δέντρα είναι μερικές από τις ανυπολόγιστες ζημιές που προκλήθηκαν στην Χαλκιδική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, φανερώνοντας ότι η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της είναι εδώ.

Φωτογραφίες: Βομβαρδισμένο τοπίο η Χαλκιδική την επομένη της κακοκαιρίας

Η ιστοσελίδα rthess.gr δημοσιεύει μια σειρά από φωτογραφίες που απεικονίζουν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή λίγες ώρες μετά τη θεομηνία.

Πεσμένη στέγη
Φωτογραφία: rthess.gr

Βομβαρδισμένο τοπίο παραλία στη Χαλκιδική:

Παραλία στη Χαλκιδική

Πεσμένα δέντρα από τους ανέμους στη Χαλκιδική:

Πεσμένα δέντρα

Ακόμη και στέγες ξεκόλλησαν από τη φονική κακοκαιρία. Μάλιστα, η πτώση στέγης σε εστιατόριο προκάλεσε το θάνατο μιας 54χρονης τουρίστριας και του παιδιού της.

Ενδεικτικές της καταστροφής είναι οι φωτό με τα ξεριζωμένα δέντρα.Θερμοκήπια διαλύθηκαν σε λίγα δευτερόλεπτα, καλλιέργειες ξεριζώθηκαν, τίποτα δεν έμεινε όρθιο.Οι εικόνες από τα χωριά στη Χαλκιδική σήμερα το πρωί είναι χαρακτηριστικές της καταστροφής.Ενδεικτικό της έντασης του φαινομένου που έπληξε χθες τη Χαλκιδική ήταν το γεγονός ότι οι άνεμοι ξερίζωσαν ακόμη και τα κάγκελα από πολυκατοικίες.Τέντες σκίστηκαν, οι κατασκευές κατέρρευσαν.Οι υλικές ζημιές από την καταστροφή είναι ανυπολόγιστες.Τα χωριά της Χαλκιδικής τα οποία χτυπήθηκαν από το φαινόμενο θυμίζουν σήμερα βομβαρδισμένο τοπίο.Στην παραλία τίποτα δεν έμεινε όρθιο.Οι άνεμοι γκρέμισαν τα πάντα, ενώ η θάλασσα βγήκε στη στεριά.Βομβαρδισμένο τοπίο και ένα λούνα παρκ στην περιοχή.

Σοκ προκαλεί η εικόνα που δείχνει το κοντέινερ που βρισκόταν δίπλα στο λούνα παρκ να έχει μετακινηθεί.Ούτε και οι κολώνες φωτισμού δεν μπόρεσαν να σταθούν όρθιες μπροστά στην ένταση του ανέμου.epirusblog.gr
5 of 5
Χαλκιδική, η επόμενη ημέρα μετά την κακοκαιρία: Μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, ασύλληπτες εικόνες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 9026789040101541114
Σχόλια
item