Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. Θεσπρωτίας: Στις 7 Ιουλίου η λογική επιστρέφει

Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. Θεσπρωτίας: Στις 7 Ιουλίου η λογική επιστρέφει
Βρισκόμαστε λίγες μόνο ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και ήδη όλα σχεδόν τα δεδομένα είναι ανοικτά, αφού τα κόμματα ολοκληρώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία. Από τη μια πλευρά έχουμε την απερχόμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αυτοπροβάλλεται ως ο μοναδικός αντίπαλος πόλος της Δεξιάς. 
Αυτοί που με τις συντηρητικές πολιτικές τους και τις στρατηγικές επιλογές συμπόρευσης με ακροδεξιά μορφώματα και στελέχη, καθώς και με την «αδήλωτη» αλλά υπαρκτή συνεργασία με την … «καραμανλική συνιστώσα», μετατράπηκαν στο μεγαλύτερο χορηγό της ΝΔ.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει η ΝΔ, η οποία προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τη φθορά της αποτυχημένης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να διαμορφώσει ένα νέο αφήγημα για τη χώρα, το οποίο βασίζεται ουσιαστικά μόνο σε τρεις κατευθύνσεις: την μείωση της φορολογίας , την αύξηση των επενδύσεων και την βελτίωση της ασφάλειας, λες και από μόνα τους αυτά τα τρία μπορούν να αλλάξουν με ένα μαγικό τρόπο, την δύσκολη καθημερινότητα των Ελλήνων.
Για την υγεία, την εκπαίδευση, την πρόνοια, τις εργασιακές σχέσεις, την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, την μεταρρύθμιση του κράτους, την περιφερειακή ανάπτυξη, την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, μόνο ασάφειες και αοριστίες βρίσκει κανείς στο πρόγραμμα της ΝΔ. 
Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αφού στο DNA της συντηρητικής παράταξης δεν είναι καταγεγραμμένες αυτές οι έννοιες.
Είναι όμως πολιτικές, που αναδείχθηκαν τα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε τη χώρα. Πολιτικές που εκπονήθηκαν και ασκήθηκαν με τέτοιο τρόπο που άλλαξαν προς το καλύτερο τη ζωή των Ελλήνων, συνέβαλλαν στην αειφόρο ανάπτυξη, στον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας, στον εκσυγχρονισμό του κράτους και της αυτοδιοίκησης.
Οι προοδευτικές αυτές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να συνεχίσει, αφού στην πραγματικότητα είναι ένας βαθιά συντηρητικός και πελατειακός μηχανισμός, κινδυνεύουν από την ΝΔ. Ο μόνος τρόπος για να διασωθεί ότι σημαντικό έχει επιτευχθεί είναι η ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής.
Είμαστε ο πολιτικός φορέας που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων του τόπου. Είμαστε η παράταξη που έχει αποδείξει ότι μπορεί να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μεγάλες τομές στην οικονομία, το κράτος και την κοινωνία. 
Είμαστε το κόμμα που όταν η εθνική ανάγκη το επέβαλλε, στήριξε μόνο του την προσπάθεια διάσωσης της χώρας από την χρεοκοπία, ενώ οι άλλοι ήταν απέναντι, εύκολοι στα λόγια, αλλά όταν ήρθε η σειρά τους, ακολούθησαν τις ίδιες επιλογές, με αναποτελεσματικό και ανορθολογικό όμως τρόπο. 
Είμαστε η φωνή της σύνεσης, της σοβαρότητας και της λογικής, σε μια κοινωνία που αυτά τα στοιχεία δεν είναι αυτονόητα, αλλά είναι απαραίτητα.
Φίλες και φίλοι,
Η «νύκτα μας ήταν μεγάλη» και οι καταστάσεις που περάσαμε δύσκολες. Είμαστε όμως εδώ και δηλώνουμε δυναμικά το παρόν. Σας καλούμε όλους την Κυριακή, να συναντηθούμε για μια ακόμη φορά στις κάλπες των εκλογών. Ψήφο στο ΚίνημαΑλλαγής για να αποφευχθούν περιπέτειες και κίνδυνοι για τη χώρα.
Ν. Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
epirusblog.gr
5 of 5
Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. Θεσπρωτίας: Στις 7 Ιουλίου η λογική επιστρέφει
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8739379733895165831
item