Η ΔΕΗ εξαγόρασε το 45% των αιολικών πάρκων της Volterra Η ΔΕΗ εξαγόρασε το 45% των αιολικών πάρκων της Volterra | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η ΔΕΗ εξαγόρασε το 45% των αιολικών πάρκων της Volterra

Η ΔΕΗ εξαγόρασε το 45% των αιολικών πάρκων της Volterra

Και τυπικά ολοκληρώθηκε σήμερα η εξαγορά του 45% των αιολικών πάρκων της Volterra από τη ΔΕΗ

Τα πάρκα, ισχύος 69,7 MW βρίσκονται σε Αιτωλοακαρνανία και Βοιωτία και η εξαγορά τους είναι μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού για πολλαπλασιασμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τη ΔΕΗ. 

«Σήμερα επισφραγίζεται επίσημα η συνεργασία μας με τη VOLTERRA, η οποία είναι θυγατρική του «Ομίλου Άβαξ» σ΄έναν τομέα που είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΗ, όπως είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 


Η εξαγορά του 45% από τα δύο SPV, με αιολικά πάρκα στην Αιτωλοακαρνανία και στη Βοιωτία, είναι μία από τις μεθόδους που θα ακολουθήσει η ΔΕΗ για την εκπλήρωση του στρατηγικού της στόχου, που είναι ο 15πλασιασμός της σε ΑΠΕ και ο ενδιάμεσος στόχος το 2022 να έχουμε 600 ΜW. 

Όπως έχουμε πει, στην κατεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα όπως είναι κατασκευές ιδίων έργων, εξαγορές, συμμετοχές joint venture, κ.λπ.», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης. 

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Volterra Πάνος Νίκου ανέφερε: «Δεν υπάρχει κράτος χωρίς να έχει έναν δεσπόζοντα παραγωγό ενέργειας και αυτός είναι ο ρόλος της ΔΕΗ για την Ελλάδα. 

Όταν ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε τη στρατηγική που αφορά στις ΑΠΕ για την ΔΕΗ, μιλήσαμε για τις δυνατότητες να αποτελέσει η Volterra μέρος αυτή της στρατηγικής. Η συμφωνία, μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, ολοκληρώθηκε σήμερα και τυπικά και είναι μια συμφωνία win-win».
epirusblog.gr
5 of 5
Η ΔΕΗ εξαγόρασε το 45% των αιολικών πάρκων της Volterra
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7370393428972282092
Σχόλια
item