Πρέβεζα: Με Πρωταγωνίστρια ...Την Ελιά Και Το Λάδι Άνοιξε Η Αυλαία Για Το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου Πρέβεζα: Με Πρωταγωνίστρια ...Την Ελιά Και Το Λάδι Άνοιξε Η Αυλαία Για Το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Με Πρωταγωνίστρια ...Την Ελιά Και Το Λάδι Άνοιξε Η Αυλαία Για Το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

Πρέβεζα: Με Πρωταγωνίστρια ...Την Ελιά Και Το Λάδι Άνοιξε Η Αυλαία Για Το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

Με πρωταγωνίστρια τη λακκιώτικη ελιά και το λάδι  άνοιξε χθες  η αυλαία για το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου στο Θεσπρωτικό.

Μετά την τέλεση του αγιασμού ,τον χαιρετισμό του Δημάρχου  Νικόλαου Καλαντζή  και επισήμων που παραβρέθηκαν στην πρώτη μέρα του Συμποσίου ,οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής λαδιού σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας του.


"Στόχος μας το ΣΥμπόσιο Γαστρονομίας να γίνει θεσμός ,να καθιερωθεί και να αναβαθμίζεται  κάθε χρόνο .


Το θέμα μας φέτος είναι η  Λακκιώτικη ελιά ,ένα προϊόν πολυτέλειας " σημείωσε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ζηρού υπογραμμίζοντας την ανάγκη  δημιουργίας ενός συνεταιρισμού για την κατάλληλη αξιοποίηση του εξαιρετικού αυτού προϊόντος.

Στόχος του φετινού Συμποσίου είναι η προβολή του εν λόγω προϊόντος  και μέσω των Συλλόγων που συμμετέχουν  να διατηρηθεί η πραράδοση του τόπου."ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Καλαντζής.


Ο αύλειος χώρος του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού  γέμισε με εξαιρετικά ντόπια εδέσματα και φαγητά , με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο, από τα μέλη Συλλόγων, και Συνεταιρισμών  ενώ ακολούθησε και ένας άτυπος διαγωνισμός.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η σημερινή   δεύτερη και τελευταία μέρα του Συ
μποσίου περιλαμβάνει:
Κυριακή 28 Ιουλίου 2019
19.30:Έναρξης 2ης ημέρας.
19.45: Ομιλία με θέμα: “Η διατροφική αξία της ελιάς” από τον διατροφολόγο κ. ΕυάγγελοΚίτσιο.
20.00: Σχολιασμός από τον καρδιολόγο κ. Γιώργο Χρήστου.
20.10: Μαγειρεύουμε με τα παιδιά.


Παιδιά από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού θα παρασκευάσουν εδέσματα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο και σε συνεργασία με μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα φτιάξουν πρωινό για παιδιά.


20.30: Παρουσίαση παραδοσιακού πρωινού (κολατσιού) από μέλη συλλόγων.
21.00: Παρουσίαση παραδοσιακών σκευών και περιγραφές χρήσης τους από τον Συλλέκτη λαογραφικών σκευών κ. Αναστάσιο Λαμπρούση.
21.30: Συμπεράσματα Συμποσίου.
* Παρουσίαση συντελεστών και παραγωγών. Ευχαριστίες. Βραβεύσεις - Απονομές.
* Κεράσματα.
* Φύτεμα ελιάς στον περιβάλλοντα χώρο του Συμποσίου.

Θα ακολουθήσει διασκέδαση με το συγκρότημα του Ηλία Πλαστήρα.


φωτό Σύλλογος Γυναικών Θεσπρωτικού
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Με Πρωταγωνίστρια ...Την Ελιά Και Το Λάδι Άνοιξε Η Αυλαία Για Το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4077012745564797234
Σχόλια
item