Γεραπετρίτης: Ως 30% το δημοσιονομικό όφελος από τη μείωση μετακλητών

Γεραπετρίτης: Ως 30% το δημοσιονομικό όφελος από τη μείωση μετακλητών
Για δημοσιονομικό όφελος της τάξης του 30% από τη μείωση των μετακλητών υπαλλήλων ακόμα και 20% έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος.

Όπως εξήγησε, «το κρίσιμο είναι ότι θεσμοθετείται κεντρικό συστημα για τους μετακλητούς. Μέχρι σήμερα υπήρχαν διάσπαρτες αποφάσεις που προσέθεταν αριθμό μετακλητών και τελικά φτάναμε σε σημείο να μην γνωρίζουμε πόσοι είναι οι μετακλητοί».

«Τώρα θα έχουμε έναν ενιαίο αριθμό που είναι ξεκάθαρος για υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς. Θα υπάρχει διαφάνεια στο ζήτημα αυτό γιατί γνωρίζουμε από πριν ποιος είναι αυτός ο αριθμός» συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Στη συνέχεια ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, για την οποία είπε ότι «θα λειτουργεί εντελώς αμερόληπτα και δεν θα υπόκειται σε πολιτικό έλεγχο. Θα αποτελείται από τεχνοκράτες υψηλού κύρους και θα συγκεντρώνει εξουσίες πολλαπλών ελεγκτικών μηχανισμών που σήμερα είναι διάσπαρτοι».

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές ελέγχου με πολύ μεγάλη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

«Μιλάμε για ηλεκτρονικούς ελέγχους που θα είναι εντελώς αμερόληπτοι» συμπλήρωσε ενώ για τη διοίκηση είπε ότι «θα ορίζεται από το κοινοβούλιο με τις πλειοψηφίες που θα προβλέπονται».

Ο υπουργός Επικρατείας ρωτήθηκε, τέλος, για τα επιχειρήματα του Παύλου Πολάκη που ζητά να δικαστεί ως απλός πολίτης για τις δύο δικογραφιές που έχουν σταλεί για το πρόσωπό του στη Βουλή και απάντησε ότι «εάν υπάρχει υποκλοπή και εάν τεκμηριώνεται συκοφαντική δυσφήμιση, είναι αμφίβολο αν εντάσσονται στα υπηρεσιακά καθήκοντα ενός υπουργού. 

Δύσκολα μπορεί να τεκμηριωθεί οτι αυτά τα δύο πηγάζουν από αρμοδιότητες που προβλεπονται από το Σύνταγμα».

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου) 
epirusblog.gr
5 of 5
Γεραπετρίτης: Ως 30% το δημοσιονομικό όφελος από τη μείωση μετακλητών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6307590388891690742
item