Δόμνα Μιχαηλίδου: Ισχύει η δέσμευση για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ισχύει η δέσμευση για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση

Διαδοχικές επαφές με τη διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) είχε τα τελευταία εικοσιτετράωρα η νέα υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συζήτησε με τη διοίκηση και εργαζόμενους του ΟΠΕΚΑ για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα βελτιώσουν το σύστημα απονομής των επιδομάτων καθώς και για το ζήτημα της εντατικοποίησης των ελέγχων προκειμένου τα επιδόματα να χορηγούνται στους πραγματικούς δικαιούχους.

Μεταξύ άλλων, η Δόμνα Μιχαηλίδου -που έκανε εντυπωσιακή... είσοδο στη χθεσινή ορκωμοσία στη Βουλή- αντάλλαξε απόψεις με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΑ και για την ανάγκη εξορθολογισμού των κριτηρίων χορήγησης επιδομάτων, αλλά και για προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΑ.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ
Η Δόμνα Μιχαηλίδου στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ / Φωτογραφία: Υπουργείο Εργασίας

Μιχαηλίδου: Ισχύει η δέσμευση για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση
Αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψής της στον ΟΠΕΚΑ, η Δόμνα Μιχαηλίδου συνεχάρη όλους τους εργαζόμενους και τη διοίκηση «για το έργο που επιτελούν δεδομένου ότι οι ευθύνες είναι πολλές».

Η υφυπουργός Εργασίας τόνισε στη συνέχεια ότι «προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η ενίσχυση των επιδομάτων που έχουν αποτύπωμα στις πλέον ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των δικαιούχων στη πληροφόρηση».

Ακολούθως, η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε: «Θέλω να θυμίσω ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι η χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση, και η αύξηση του κονδυλίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ. ευρώ από τα 760 εκατομμύρια που είναι σήμερα, δημιουργώντας ευκαιρίες επανένταξης στην επαγγελματική ζωή».

Διοικητής ΟΠΕΚΑ: Ενημερώσαμε την υφυπουργό για το έργο μας αλλά και για τις ελλείψεις
Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ Στυλιανός Πλιακής ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της Δόμνας Μιχαηλίδου, την οποία, όπως είπε «ενημερώσαμε αναλυτικά για το έργο του Οργανισμού, επισημαίνοντας ότι αποτελεί βασικό βραχίονα υλοποίησης των προνοιακών πολιτικών του Κράτους». 

Ο κ. Πλιακής μετέφερε στην υφυπουργό και τις σημαντικές ελλείψεις που έχει διαπιστώσει η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, καθώς και τον αυξημένο φόρτο εργασίας του προσωπικού.

«Είναι πεποίθησή μας ότι μέσα στις δεδομένες συνθήκες καταφέραμε προσωπικό και διοίκηση να έχουμε τη μέγιστη απόδοση προς όφελος των πολιτών και ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και με τη νέα διοίκηση την οποία αναμένουμε για να ενημερώσουμε διεξοδικά» σημείωσε καταλήγοντας ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ
Ενα στιγμιότυπο από την επίσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ / Φωτογραφία: Υπουργείο Εργασίας

epirusblog.gr
5 of 5
Δόμνα Μιχαηλίδου: Ισχύει η δέσμευση για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 919957630177797224
item