Βουλή: Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις

Βουλή: Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου κατατέθηκε στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο, με τις αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, στο υπουργικό συμβούλιο, η μείωση του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται για το 2019 σε 22% μεσοσταθμικά. 


Από τη ρύθμιση της κυβέρνησης, 3,9 εκατ. φορολογούμενοι θα δουν μεγαλύτερες μειώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ σε σχέση με τις προτάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία μάλιστα εξαιρούσε από το δικό της σχέδιο 500.000 πολίτες της μεσαίας τάξης, που επίσης θα δουν σημαντικές μειώσεις.

Παράλληλα, βελτιώνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς η ελάχιστη δόση διαμορφώνεται σε 20 ευρώ το μήνα (από 30 ευρώ), ενώ το επιτόκιο μειώνεται σε 3% από 5%. 

Αντίστοιχη διάταξη θα περιλαμβάνεται και για τις ασφαλιστικές εισφορές (οι οποίες επίσης θα μειώσουν το επιτόκιο από 5 σε 3%) στο διυπουργικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την προσεχή εβδομάδα.

Δείτε εδώ ολόκληρο το φορολογικό νομοσχέδιο
Την επόμενη εβδομάδα, πιθανότητα την Τρίτη ή την Τετάρτη, θα κατατεθεί το διυπουργικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τις αλλαγές στους ΟΤΑ για την απλή αναλογική και το άσυλο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι αλλαγές στους ποινικούς κώδικες θα έρθουν σε δεύτερη φάση, ενώ τώρα θα περιληφθεί ένα μικρό μέρος αναστολής διατάξεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο που αφορά στο άσυλο, η βασική αλλαγή σε σχέση με τον γνωστό ως «νόμο Διαμαντοπούλου» είναι ότι, αν κάποιο αδίκημα έχει τελεστεί εκτός χώρου του πανεπιστημιακού ιδρύματος και ο δράστης καταφύγει εντός του κτιρίου, η αστυνομία πλέον θα μπορεί να παρέμβει και μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου, σε σχέση με πριν, που για να επέμβει η αστυνομία, το αδίκημα θα έπρεπε να έχει τελεστεί αποκλειστικά εντός του χώρου.
epirusblog.gr
5 of 5
Βουλή: Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 410564771305519669
item