Άρτα: ERASMUS+ Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας στο Varazdin της Κροατίας Άρτα: ERASMUS+ Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας στο Varazdin της Κροατίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: ERASMUS+ Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας στο Varazdin της Κροατίας


Άρτα: ERASMUS+ Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας στο Varazdin της Κροατίας

Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας πραγματοποίησε την 2η κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών στo Varazdin της Κροατίας στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ «LEARING THROUGH SCHOOL PROJECTS – MOTIVATE, CREATE AWARENESS AND MAKE STUDENTS MORE RESPONSIBLE» No: 2018-1-RO01-KA201-0491104.


Πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κροατία, η Τουρκία και η Ρουμανία ως διοργανώτρια χώρα. Η αποστολή που αποτελούνταν από 5 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς παρουσίασε δράσεις και εργασίες που είχαν εκπονηθεί με θέμα Historical and cultural personalities.

Οι παρουσιάσεις έγιναν στο ŠKOLA STRANIH JEZIKA ŽIGER που είναι το σχολείο υποδοχής. Tα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητές και προσωπικότητες από τις παραπάνω χώρες να μοιραστούν εμπειρίες και εντυπώσεις σχετικά με το πρόγραμμα. 

Κατά την παραμονή τους ξεναγήθηκαν στο σχολειό φιλοξενίας και στην παλιά πόλη του Varazdin, όπου παίξανε το κυνήγι του θησαυρού με νικητήρια την ομάδα των καθηγητών. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις από τους εταίρους του προγράμματος. 

Στην συνέχεια ακολούθησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στην πρωτεύουσα της χώρας το Ζάγκρεμπ όπου ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο καθώς και επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο Trakošćan.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της περιοχής και να γνωρίσουν τον πολιτισμό τα ήθη και τα έθιμα τους. 

Όλοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στην Ελλάδα ενθουσιασμένοι από την εμπειρία τους, γεμάτοι με θετικές εμπειρίες που θα αξιοποιηθούν αναλόγως για την σωστή συνέχιση και ολοκλήρωση του προγράμματος.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: ERASMUS+ Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας στο Varazdin της Κροατίας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1128441621138191004
Σχόλια
item