Γιάννενα: Διεθνής αναγνώριση έρευνας από τα Γιάννενα

Γιάννενα: Διεθνής αναγνώριση έρευνας από τα Γιάννενα
Την αναγνώριση έπειτα από συνεχόμενες δημοσιεύσεις στα πλέον έγκυρα επιστημονικά περιοδικά κερδίζει μία πολυετής έρευνα της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, που παρουσιάστηκε χθες στην έναρξη του διήμερου συνεδρίου που πραγματοποιείται στα Γιάννενα.
Πρόκειται ουσιαστικά για την κατάρριψη ενός μύθου που αναφέρει πως η αποστολή του σπερματοζωαρίου είναι μόνο η γονιμοποίηση του ωαρίου. 
Όπως ανέφερε ο καθηγητής Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ανδρολογικής Εταιρείας Νικόλαος Σοφικίτης, οι Γιαννιώτες ερευνητές απέδειξαν ότι η δυνατότητα ανάπτυξης του εμβρύου εντός της μήτρας εξαρτάται περισσότερο από την κατάσταση του σπερματοζωαρίου.
«Επομένως μία οποιαδήποτε δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του εμβρύου εντός της μήτρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο των σημαντικών ανακοινώσεων που έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ο κ. Σοφικίτης ανέφερε πως η Ουρολογική Κλινική του ΠΓΝΙ παρουσίασε τα αποτελέσματα ερευνών σε διεθνές συνέδριο στην Ισπανία σχετικά με το προφίλ ασφάλειας των φαρμάκων που ενισχύουν την στυτική λειτουργία.
«Όχι μόνο είναι ασφαλή, αλλά τα φάρμακα που είναι δεύτερης γενιάς μπορούν να καταναλωθούν και αμέσως μετά την τροφή, βοηθώντας παράλληλα και την ποιότητα των σπερματοζωαρίων».
Τέλος, ο Καθηγητής Ουρολογίας αναφέρθηκε και στην σημαντική εξέλιξη με την διάθεση στην αγορά νέων φαρμάκων που αντιμετωπίζουν την ακράτεια ούρων στις γυναίκες.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Διεθνής αναγνώριση έρευνας από τα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1813490913583744472
item