Ντόναλντ Τουσκ: Η ΕΕ «πιο κοντά» σε συμφωνία για τα κορυφαία πόστα – Την Κυριακή η απόφαση Ντόναλντ Τουσκ: Η ΕΕ «πιο κοντά» σε συμφωνία για τα κορυφαία πόστα – Την Κυριακή η απόφαση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ντόναλντ Τουσκ: Η ΕΕ «πιο κοντά» σε συμφωνία για τα κορυφαία πόστα – Την Κυριακή η απόφαση

Ντόναλντ Τουσκ: Η ΕΕ «πιο κοντά» σε συμφωνία για τα κορυφαία πόστα – Την Κυριακή η απόφαση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται «πιο κοντά» σ’ έναν συμβιβασμό για τη διανομή των κορυφαίων πόστων, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ από την Οσάκα της Ιαπωνίας, αλλά προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται μια συμφωνία πριν τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Μετά την αποτυχία των προηγούμενων κύκλων διαπραγματεύσεων και το αδιέξοδο στην τελευταία συνάντησή τους στην πρωτεύουσα του Βελγίου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν το βράδυ της Κυριακής για μία ακόμη σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση κρίσης, λίγες ώρες πριν από την πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προέκυψε από τις ευρωεκλογές του Μαΐου. 

Ωστόσο, οι συνομιλίες συνεχίσθηκαν, κυρίως ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία, στο περιθώριο της συνόδου των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, αποκαλύπτοντας ότι δέχθηκε «12-13 τηλεφωνήματα» Ευρωπαίων παραγόντων. 

«Η εντύπωσή μου είναι ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε μία λύση, αλλά είμαστε πολύ μακριά για να πούμε οτιδήποτε πιο συγκεκριμένο σήμερα», πρόσθεσε ο Τουσκ. «Μην περιμένετε να δείτε λευκό καπνό στη Οσάκα».

«Δεν θα υπάρξει απόφαση εδώ», δηλώθηκε από το περιβάλλον του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. «Ο Τουσκ βρίσκεται εδώ σε διαβουλεύσεις με όλους του παρόντες ηγέτες. Επιθυμία μας είναι να φθάσουμε σε συμφωνία το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της Δευτέρας», δήλωσε πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Εκτός της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ηγετικές θέσεις που αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων είναι η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η θέση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, η προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Ντόναλντ Τουσκ: Η ΕΕ «πιο κοντά» σε συμφωνία για τα κορυφαία πόστα – Την Κυριακή η απόφαση
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4687859615842200943
Σχόλια
item