Ο Μητσοτάκης και το προσχέδιο της κυβέρνησής του -Καυτό καλοκαίρι με νομοσχέδια

Ο Μητσοτάκης και το προσχέδιο της κυβέρνησής του -Καυτό καλοκαίρι με νομοσχέδια

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία προ των εκλογών, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον αέρα που του δίνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις- που προεξοφλούν μια ισχυρή νίκη της ΝΔ, με διαφορά ανάλογη των ευρωεκλογών- ξεδιπλώνει την τελευταία φάση της στρατηγικής του για την επικράτηση στις εθνικές εκλογές.

Ενώ προδιαγράφει και τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησής του, καθώς απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να κινηθεί εμπροσθοβαρώς, και να περάσει όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια, μέσα στους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης. Ώστε μέσα στην 4ετια να φανούν οι θετικές επιπτώσεις από την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Αυτοδύναμη Ελλάδα ή περιπέτειες
Ήδη από χθες, έθεσε το θέμα της αυτοδυναμίας, που είναι κρίσιμο ώστε η χώρα να μην μπει στην περιπέτεια της ακυβερνησίας και των εκλογών με απλή αναλογική. Μιλώντας χθες στην Θεσσαλονίκη ήταν σαφής. 

Το διακύβευμα των εκλογών είναι «νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα». 

Δεν θα μπορούσε να το πει πιο καθαρά. Οτι δηλαδή ζητά σαφή εντολή για κυβέρνηση 4ετίας, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, για ισχυρή ανάπτυξη, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προσέλκυση επενδύσεων, χάρη και στην μείωση της φορολογίας.

Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι είναι ήδη έτοιμος για τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης. Όπως είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, έχει ήδη έτοιμο το πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, αν και δεν το αποκάλυψε. 

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη έτοιμο το κυβερνητικό σχήμα που θα ορκιστεί μετά την 7η Ιουλίου, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ίδια συνέντευξη στο κανάλι Open, στην νέα κυβέρνηση θα υπάρχουν μόνο 14 υπουργοί, κανένας αναπληρωτής, με μόνο μια εξαίρεση. Την οποία επίσης δεν θέλησε να αποκαλύψει.

Ορισμένες πληροφορίες θέλουν τον κ. Μητσοτάκη να χρησιμοποιεί και εξωκοινοβουλευτικούς στο νέο σχήμα, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης φέρεται να είναι η επιλογή του για το προεδρείο της Βουλής.

Έτοιμα και τα πρώτα νομοσχέδια
Οι πληροφορίες από την Πειραιώς λένε ότι το επιτελείο του αρχηγού της ΝΔ έχει ήδη έτοιμα και τα πρώτα νομοσχέδια, που θα περάσουν μέσα στο καλοκαίρι από την Βουλή, η οποία ενδεχομένως θα κλείσει μόνο για τις 15 Αυγούστου. 

Το πρώτο νομοσχέδιο θα έχει στόχο την πλήρη αναδιοργάνωση της λειτουργίας των κυβερνητικών οργάνων και την θέσπιση μιας Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, η οποία θα συντονίζει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Το δεύτερο θα είναι το φορολογικό, για την μείωση των φορολογικών συντελεστών, την μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ. Ενώ το τρίτο θα αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η εφαρμογή της απλής αναλογικής του Πάνου Σκουρλέτη, στα δημοτικά συμβούλια. 

Άμεσα επίσης, όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης, θα ξεμπλοκάρει και η επένδυση του Ελληνικού, που καρκινοβατεί εδώ και 4 χρόνια λόγω του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ.

Το στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας με στοχευμένες κινήσεις που θα προκαλέσουν ένα θετικό σοκ, και θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα. 

Με αποτέλεσμα να αρχίσει επιτέλους η οικονομία να κινείται με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργώντας έτσι και νέες θέσεις εργασίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι εν όψει εκλογών, το Χρηματιστήριο καταγράφει μεγάλη άνοδο, την μεγαλύτερη σε όλη την Ευρώπη, ενώ τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων, καταγράφουν ιστορικά χαμηλά επιτόκια, που προδιαθέτουν για ένα νέο κύκλο της ελληνικής οικονομίας. 

Για ακόμα καλύτερες επιδόσεις του Χρηματιστηρίου έκανε λόγο σε δηλώσεις του στο Bloomberg και ο επικεφαλής του ομίλου του Χρηματιστηρίου κ. Λαζαρίδης.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Μητσοτάκης και το προσχέδιο της κυβέρνησής του -Καυτό καλοκαίρι με νομοσχέδια
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1157404943274405444
item