Ταξίδια ιδανικά για όσους ταξιδεύουν μόνοι

Ταξίδια ιδανικά για όσους ταξιδεύουν μόνοι

Είσαι έτοιμος/η για μια μεγάλη αλήθεια; Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις μια πόλη, μια χώρα, ή μια κουλτούρα ολόκληρη, από το να τη γνωρίσεις μόνος σου.

Όχι γιατί οι φίλοι σου, ή το έτερό σου ήμισυ δεν είναι καλή παρέα –δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τα κριτήρια επιλογής σου− αλλά γιατί όταν πηγαίνεις κάπου με παρέα, η προσοχή σου είναι κατά βάση στραμμένη όχι σε αυτό το κάπου, αλλά στην παρέα. Θέλεις και ένα αυθαίρετο ποσοστό; 65% στην παρέα, 35% στον τόπο.

Για όλους εσάς, λοιπόν, που ταξιδεύετε μόνοι σας καιρό, αλλά και για όσους θέλετε να το δοκιμάσετε πρώτη φορά και να δείτε πόσο ωραία είναι, έχουμε πέντε προτάσεις που και είναι σούπερ, και δεν θα σου τινάξουν την μπάνκα στον αέρα.

Στο Βελιγράδι

Διεκδικεί επάξια τον τίτλο της πιο κοινωνικής, εξωστρεφούς πόλης της Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει πως στο Βελιγράδι δεν πρόκειται να μείνεις πολύ ώρα μόνος σου –εκτός εάν πραγματικά το θέλεις. Οι συζητήσεις ξεκινούν παντού αβίαστα, από τα café μέχρι τις στάσεις των λεωφορείων, και η ατμόσφαιρα όπου και να πας θα είναι είμαστε-όλοι-μια-μεγάλη παρέα. 


Χώρια που έχεις τόσα πράγματα να δεις, που αποκλείεται να βαρεθείς: Δυο ποτάμια, ένα κάστρο, ένα πεζοδρομημένο κέντρο χάρμα οφθαλμών, πολλές πανέμορφες γειτονιές κι ένα σωρό μουσεία από τα οποία ξεχωρίζει το διαδραστικό Μουσείο Τέσλα, όπου θα παίξεις με τις εφευρέσεις του ανθρώπου στον οποίο χρωστάμε τα ωραιότερα πράγματα του σύγχρονου τρόπου ζωής μας.



Στο Πόζναν

Γνωστός ταξιδιωτικός κανόνας λέει πως δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθείς σε φοιτητούπολη. 


Το δε Πόζναν, εκτός από ολοζώντανο είναι και πανέμορφο σαν παιδική ζωγραφιά, με τα χρωματιστά σπιτάκια στην παλιά του πόλη να παρατάσσονται στο λιθόστρωτο, και τις ορδές των φοιτητών του να στρώνονται για πικνίκ στις όχθες μιας γλυκύτατης τεχνητής λίμνης που λέγεται Μάλτα. 

Η κουκλίστικη παλιά του πόλη ξαναχτίστηκε ακριβώς όπως ήταν πριν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος την κάνει ένα σωρό συντρίμμια –και αν αυτή η ιστορία αμυδρά κάτι σου λέει είναι επειδή το ίδιο ακριβώς συνέβη και στη Βαρσοβία. 

Στα αξιοθέατα περιλαμβάνεται ο εντυπωσιακός γοτθικός καθεδρικός ναός, ένας από τους παλαιότερους της Πολωνίας, ο οποίος είναι χτισμένος επάνω στο νησάκι του ποταμού Βάρτα.




Στο Τελ Αβίβ

«Όλα καλά κι ωραία» σκέφτεσαι, «αλλά θα με στείλετε καλοκαιριάτικα σε μέρη που δεν έχουν θάλασσα;». 


Κανέναν δεν αφήνουμε παραπονεμένο: Για σένα που δεν απαρνείσαι τις βουτιές σου ούτε για ταξίδι στο εξωτερικό, έχουμε μια από τις εντυπωσιακότερες παραλίες-σε-πόλη της Μεσογείου –ούτε λίγο ούτε πολύ 14 χιλιόμετρα χρυσαφένιας αμμουδιάς. 

Εκτός αυτής, το Τελ Αβίβ έχει επίσης σούπερ κουζίνα, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική (περισσότερα Bauhaus κτίρια συγκεντρωμένα σε άλλη πόλη του πλανήτη δεν θα βρεις), ιδιαίτερη αγάπη για κάθε μορφής τέχνη και νυχτερινή ζωή που αγγίζει επίπεδα Αθήνας.





Στην Κατάνια

Τα έχουμε πει και ξαναπεί πρόσφατα για τη Σικελία: Ότι είναι υπέροχη, ότι είναι δίπλα μας, ότι έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου και τόση Ιστορία που φτάνει και περισσεύει να γεμίσει εβδομάδες ολόκληρες sightseeing. 


Η Κατάνια τώρα, πιο συγκεκριμένα έχει την πιο έντονη νυχτερινή ζωή σε όλο το νησί, ό,τι πρέπει για τα βράδια εκείνα που δεν θέλεις πια να κάνεις τον σόλο ταξιδιώτη. 

Έχει επίσης μια κουκλίστικη παλιά πόλη γεμάτη μπαρόκ ασπρόμαυρα palazzi και σούπερ κουζίνα που περιλαμβάνει την ξακουστή μακαρονάδα alla Norma, με μελιτζάνα και ρικότα. 

Ο κεντρικότερος δρόμος της πόλης, η Via Etnea, είναι μια τέλεια ευθεία ως το διαβόητο ηφαίστειο της Σικελίας, την Αίτνα, που ρίχνει την υποβλητική σκιά της στην πόλη –και φαίνεται να καπνίζει τις μέρες που η ατμόσφαιρα είναι καθαρή.


epirusblog.gr
5 of 5
Ταξίδια ιδανικά για όσους ταξιδεύουν μόνοι
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7045168578903760885
item