Πώς να χτίσετε επιτυχημένες σχέσεις σε κάθε τομέα της ζωής σας;

Πώς να χτίσετε επιτυχημένες σχέσεις σε κάθε τομέα της ζωής σας;

Τα στοιχεία που δημιουργούν έναν ισχυρό ερωτικό δεσμό είναι τα ίδια που δημιουργούν δυνατούς δεσμούς και σε άλλους τομείς της ζωής μας που αφορούν στις διαπροσωπικές σχέσεις, όπως η οικογένεια και ο χώρος εργασίας. 

Σκέψου για παράδειγμα, τη σχέση που έχεις με την καλύτερή σου φίλη, τα αδέρφια σου ή ακόμα και με το αφεντικό σου. 

Ο ψυχολόγος John Gottman κατέληξε ότι οι πιο υγιείς και θετικές σχέσεις είχαν τρία κοινά χαρακτηριστικά, τα οποία και μοιράστηκε σε άρθρο του Business Insider.

Επένδυσε στη σχέση

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι ο χρόνος που χρειάζεται να δώσεις για να γνωρίσεις έναν άνθρωπο αποτελεί δομικό στοιχείο σε κάθε σχέση. Το ίδιο ισχύει όμως και στον επαγγελματικό τομέα. 

Γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι με τους οποίους περνάς χρόνο, ακόμα και στη δουλειά, ενδιαφέρονται και νοιάζονται για σένα και τη ζωή σου, η σχέση σας δυναμώνει ακόμα περισσότερο. 

Δείξε, λοιπόν, ενδιαφέρον! Μπορεί να γίνει η μέρα σου στη δουλειά να γίνει πιο διασκεδαστική χάρη στους συναδέλφους σου.


Δείξε την εκτίμησή σου

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για κάθε υγιή σχέση, και αυτό δεν αποτελεί μυστικό. Πιο συγκεκριμένα, όταν εκφράζεις την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή σου, έρχονται στην επιφάνεια όλα αυτά τα θερμά συναισθήματα που νιώθεις φια κάποιον. 

Μην ντρέπεσαι. Ο καθένας εκτιμά ένα μικρό νεύμα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης που και που.

Βρες τον χρόνο

Δεν είναι απαραίτητο να καθιερώσεις βραδινή έξοδο με έναν συνάδελφο, αλλά μπορείς να κάνεις πιο ευχάριστη την ώρα στη δουλειά. Συνήθειες όπως ο πρωινός καφές ή το διάλειμμα για μεσημεριανό, ενισχύουν το δέσιμό σας.

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να χτίσετε επιτυχημένες σχέσεις σε κάθε τομέα της ζωής σας;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5279065899671022014
item