Γιάννενα: Επιμένει η ΔΕΥΑΙ για την «έκπτωση συνέπειας» Γιάννενα: Επιμένει η ΔΕΥΑΙ για την «έκπτωση συνέπειας» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Επιμένει η ΔΕΥΑΙ για την «έκπτωση συνέπειας»

Γιάννενα: Επιμένει η ΔΕΥΑΙ για την «έκπτωση συνέπειας»

Στην Επιτροπή του άρθρου 152 και στα διοικητικά δικαστήρια πρόκειται να προσφύγει η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ κατά της ακυρωτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας για την εφαρμογή της έκπτωσης στους συνεπείς καταναλωτές της επιχείρησης.

Αρχικά, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε ζητήσει να προσκομιστούν πρόσθετα στοιχεία, όπως μελέτη κόστους οφέλους, από την οποία να προκύπτει ότι δε θα υπάρξει ζημία στην επιχείρηση. 
Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Μάκη Χρυσοστόμου, αλλά μετά από ερώτημα της Αποκεντρωμένης στο υπουργείο, η απάντηση ήταν αρνητική, την ώρα που, όπως τονίζει, ο νόμος δεν το απαγορεύει, σύμφωνα και με τον νομικό σύμβουλο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης.
«Είναι στην ευχέρεια της διοίκησης της επιχείρησης αποκλειστικά να επιλέξει τι πολιτική θέλει να εφαρμόσει. 
Η ΔΕΥΑΙ θα προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152 και τα διοικητικά δικαστήρια», σημείωσε ο κ. Χρυσοστόμου, αποδίδοντας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις καταγγελίες παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι το μέτρο ήταν προεκλογικό. «Αν δεν υπήρχαν αυτές οι καταγγελίες ότι πρόκειται για προεκλογικό μέτρο, δε θα είχαμε αυτή την εξέλιξη», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Προχωρά η διαδικασία για τον Γενικό Διευθυντή

Ωστόσο, στο διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη, το θέμα της έκπτωσης συνέπειας δεν είναι το μόνο που απασχολεί τη διοίκηση. 
Ένα ακόμη θέμα που προκαλεί πονοκέφαλο στη ΔΕΥΑΙ και αντιδράσεις στον Σύλλογο Εργαζομένων, είναι η πρόσκληση ενδιαφέροντος νέου Γενικού Διευθυντή, με τη διοίκηση να συνεχίζει κανονικά τις διαδικασίες δύο μήνες πριν την λήξη της θητείας της και 15 ημέρες μετά τις εκλογές.
Όπως είναι γνωστό, η επιχείρηση λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια με προσωρινά ορισμένους από το Δ.Σ. Γενικούς Διευθυντές, χρονικό διάστημα στο οποίο δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί η πρόσληψη Γενικού Διευθυντή, μέσω του ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστόμου, η καθυστέρηση οφείλεται σε καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ και πλέον, λόγω της νέας αλλαγής της νομοθεσίας 2,5 μήνες πριν, η πρόσληψη θα πρέπει να γίνει άμεσα, μέχρι τις 10 Ιουλίου, διαφορετικά η θέση θα «χαθεί» και η νέα διοίκηση θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες από την αρχή. «Θεωρώ ότι καλώς κάνουμε και προχωρούμε τη διαδικασία. 
Η ύπαρξη Γενικού Διευθυντή θα ωφελήσει την επιχείρηση και θα αποδεσμεύσουμε έναν άνθρωπο, που είναι μηχανικός και μπορεί να προσφέρει στην επιχείρηση», σημείωσε ο κ. Χρυσοστόμου.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η διαδικασία, αλλά κυρίως η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε, γεννά προβληματισμούς. 
«Η ΔΕΥΑΙ, παρόλες τις αυξημένες ανάγκες και τη διεύρυνση των ορίων αρμοδιότητας της με τον νόμο Καλλικράτη το 2010, έχει να προσλάβει μόνιμο προσωπικό –εκτός από τη διαδικασία πρόσληψης ΑμεΑ- από το 2004! 
Δηλαδή εδώ και 15 χρόνια! Το μέλημα, λοιπόν, κάθε διοικητικού συμβουλίου θα έπρεπε να είναι νέες προσλήψεις σε τεχνικό και επιστημονικό κυρίως προσωπικό. 
Με διαδικασίες διαφανείς, με εξάντληση των μέσων και των προθεσμιών δημοσιότητας, με ξεκάθαρο προσοντολόγιο, προσαρμοσμένο στο αντικείμενο της επιχείρησης και στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό. 
Σχεδιασμός, ο οποίος επικαιροποιείται και εγκρίνεται στην αρχή της θητείας κάθε νέου διοικητικού συμβουλίου. Στα ίδια πλαίσια θα πρέπει να γίνει και η πρόσληψη του νέου Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης. 
Μια πρόσληψη που εκ των πραγμάτων θα πρέπει να διακρίνεται τόσο από τα αυξημένα προσόντα που απαιτεί, όσο και από τον τεχνοκρατικό της χαρακτήρα, που θα διασφαλίζει τον αναπτυξιακό και κοινωφελή ρόλο της επιχείρησης και να μην είναι αντικείμενο νέων πειραματισμών. 
Μην ξεχνάμε ότι η ΔΕΥΑΙ διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα από άποψη προϋπολογισμού έργα υποδομής στον δήμο Ιωαννιτών», τονίζουν οι εργαζόμενοι. 

Καταγγελίες από τους εργαζόμενους

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν και την ενέργεια της διοίκησης να καλέσει σε απολογία τον προσωρινό Γενικό Διευθυντή, εκφράζοντας απορίες και ερωτηματικά. 
«Γιατί ο νέος Κανονισμός Προσωπικού δε χρησιμοποιείται από τη διοίκηση σαν εργαλείο διατήρησης της εργασιακής ειρήνης και συνεννόησης –λόγοι για τους οποίους και συντάχθηκε- αλλά χρησιμοποιείται σαν εργαλείο πιέσεων και απειλών σαν και εκείνες που δέχτηκαν συνάδελφοι λόγω των παραταξιακών τους προτιμήσεων πριν τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές; 
Γιατί εκκινεί πειθαρχικές διώξεις οι οποίες, σε επίπεδο διοίκησης οργανισμών και επιχειρήσεων, αποτελούν την έσχατη λύση για την αντιμετώπιση των τυχών δυσλειτουργιών και παραλείψεων και επιλέγονται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις που έχει εξαντληθεί ο διάλογος και που προκαλείται άμεσος κίνδυνος; 
Γιατί δεν υπάρχει προηγούμενη διαδικασία που να τεκμηριώνει τους λόγους που οδήγησαν στην αποστολή του συγκεκριμένου εγγράφου;», τονίζει ο Σύλλογος και επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων και τα συνδικαλιστικά τους όργανα με κάθε διοίκηση και σε κάθε περίπτωση επιζητούν τη συνεργασία και τη συζήτηση για την επίλυση των προβλημάτων της επιχείρησης, κάτι που επιδιώκουν και τώρα. 

Απάντηση από την διοίκηση

Η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων επισημαίνει, σε απάντησή της, ότι οι διαδικασίες για την πλήρωση της θέσης του γενικού διευθυντή ξεκίνησαν με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ από το 2017 και τονίζει πως από τότε, άλλαξε η νομοθεσία δύο φορές, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών, οι οποίες μπορούν να προχωρήσουν πλέον ανεμπόδιστα με άδεια της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία μάλιστα θέτει ως καταληκτική ημερομηνία την 9η Ιουλίου 2019.
Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, «σχετικά με τις καταγγελίες για δήθεν αδιαφορία σε ότι αφορά την ενίσχυση της Επιχείρησης με προσωπικό, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το καθεστώς προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, επηρέασε φυσικά και τη ΔΕΥΑΙ, με τη διοίκηση να μην έχει καμία δυνατότητα προσλήψεων. 
Από εκεί και πέρα όμως η σημερινή διοίκηση ήταν αυτή που με το νέο εγκεκριμένο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της ΔΕΥΑΙ,  διασφάλισε την ύπαρξη εννέα κενών θέσεων, διαφόρων τεχνικών ειδικοτήτων, για τις οποίες κινήθηκαν έγκαιρα οι απαραίτητες και προβλεπόμενες διαδικασίες για την πλήρωσή τους με την 1/1/25-01-2017 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ». 
Οι όποιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαδικασιών αφορούν αποκλειστικά τον ΑΣΕΠ, επισημαίνει η διοίκηση, στον οποίο έχει υποβληθεί εδώ και πολύ καιρό το πλήρες κείμενο της προκήρυξης (συμπληρωματική της 3Κ/2018).
Τέλος, η διοίκηση της επιχείρησης, χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο να δημοσιεύονται ψευδείς και παραπλανητικές απόψεις χωρίς στοιχεία. «Τέτοια», συνεχίζει, «είναι κι αυτή που αφορά τη δήθεν κλήση σε απολογία του Γενικού Διευθυντή. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ ρητά και κατηγορηματικά διαψεύδει ότι υπάρχει επίσημη κλήση του σε απολογία και καλεί το Σωματείο να δώσει απάντηση με βάση ποιο έγγραφο προχώρησε σε αυτή της την αναφορά».
Όπως σημειώνεται,  η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει στην πράξη ότι επιζητεί τη συνεργασία και τη συζήτηση για την επίλυση των προβλημάτων της επιχείρησης.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιμένει η ΔΕΥΑΙ για την «έκπτωση συνέπειας»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7445611731067682331
Σχόλια
item