Ποιοι έμειναν έξω από τα ψηφοδέλτια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ -Εντονο παρασκήνιο

Ποιοι έμειναν έξω από τα ψηφοδέλτια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ -Εντονο παρασκήνιο

Έντονο πολιτικό παρασκήνιο υπήρξε γύρω από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ηχηρά ονόματα και πρόσωπα τα οποία θεωρούνταν δεδομένα δεν βρέθηκαν στις λίστες των υποψηφίων, λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές 2019.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», χαρακτηριστική περίπτωση είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, στο οποίο δεν συμπεριέλαβαν τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη καθώς υπήρξε γκρίνια από τους νυν βουλευτές. 

Δεν λείπουν βέβαια και οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Αδαμίδη στο Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος.

Επίσης, όπως όλα δείχνουν, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι υποψήφια η πρόεδρος του κόμματος Νέα Ελληνική Ορμή και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, ενώ εντάχθηκαν άλλα στελέχη της λαϊκής Δεξιάς όπως ο Τέρενς Κουίκ, ο Θανάση Παπαχριστόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

Οι τρεις πρώτοι συγκαταλέγονται στους «πρόθυμους» που στήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα και διέλυσαν το κόμμα από το οποίο προέρχονταν, τους ΑΝΕΛ. Θέση στις λίστες δεν έχει επίσης βρει ακόμη ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, αν και οι ελπίδες να εκλεγεί είναι ελάχιστες.



Συμβολικό; Η Κατερίνα Παπακώστα σε μια γωνία της πλατείας Ασωμάτων, στο Θησείο, ακούει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Οι εκπλήξεις όμως δεν έλειψαν και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Στο ψηφοδέλτιο Ευβοίας δεν θα συμμετέχει ο πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, αν και επιθυμούσε να είναι υποψήφιος. Στη Θεσπρωτία, εκτός του ψηφοδελτίου έμεινε ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας, που θεωρούσε επίσης βέβαιη τη συμμετοχή του.

Από τη λίστα της Ξάνθης απουσίαζε το όνομα του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Κοντού, ο οποίος είχε ζητήσει με επιστολή του από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, να μη συμμετέχει για προσωπικούς λόγους στις εθνικές εκλογές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση του Αλέξανδρου Κοντού να μην είναι υποψήφιος στην Ξάνθη συνετέλεσε η παρουσία στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Σαλτούρου.

Εκτός ψηφοδελτίων βρέθηκε επίσης ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννης Παπαθανασίου, παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός μεσολάβησε για να ενταχθεί, αλλά το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό.

Στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, όπως στην περίπτωση της Νανάς Παλαιτσάκη, το όνομα της οποίας είχε δοθεί αρχικά στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια αφαιρέθηκε καθώς η ίδια δεν ήταν θετική, αν και της είχε γίνει πρόταση, αλλά και οι υποψήφιοι της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη Νίκος Ταχιάος και Νιόβη Παυλίδου, που ανακοίνωσαν μόνοι τους τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια.

epirusblog.gr
5 of 5
Ποιοι έμειναν έξω από τα ψηφοδέλτια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ -Εντονο παρασκήνιο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8483053553010603662
item