Γιάννενα: ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - Ρομποτικά σκάφη για τον έλεγχο βιοχημικών παραμέτρων

Γιάννενα: ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - Ρομποτικά σκάφη για τον έλεγχο βιοχημικών παραμέτρων
Ο Φορέας Διαχείρισης Παμβώτιδας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος απηύθυνε πρόσκληση στη Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης της ΕΥΔΑΠ, που έφερε στην Παμβώτιδα δύο ρομποτικά σκάφη, τα οποία χρησιμοποιεί για τον έλεγχο βιοχημικών παραμέτρων, αλλά και για δειγματοληψίες. 
Απώτερος σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η σύναψη μίας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων ώστε τα ρομποτικά σκάφη να διατίθενται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανά περιόδους ώστε να χρησιμοποιούνται για μετρήσεις στη λίμνη Παμβώτιδα.
Όπως ανέφερε εκ μέρους της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΥΔΑΠ ο Στέλιος Σάμιος η συνεργασία είναι εφικτή και το αποτέλεσμα αυτής μπορεί να είναι ευεργετικό για τη βελτίωση των ποιοτικών παραμέτρων που καθορίζουν την ποιότητα των νερών της λίμνης.
Το ένα σκάφος έχει ενσωματωμένους αισθητήρες και μετρά βασικές φυσικοχημικές παραμέτρους ενώ το άλλο έχει τη δυνατότητα επιτόπιων δειγματοληψιών και αναλύσεων.
Ο πρόεδρος του Φορέα Φ. Φίλιος είχε την ευκαιρία να επαναλάβει την αποφασιστικότητα της διοίκησης ώστε να ενισχυθούν και ο ρόλος αλλά και τα μέσα του Φορέα.
Την μικρή επίδειξη των δύο ρομποτικών σκαφών παρακολούθησαν και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, που έχουν εκλεγεί και ως νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι κ.κ. Β. Ζωγράφος με την παράταξη Ελισάφ, Ν. Τσόλης με την παράταξη Γκόντα και Αρ. Μπαρτζώκας με την παράταξη Γιάννενα Τώρα.
«Πρώτος στόχος της παράταξής μας ήταν και παραμένει η βελτίωση της εικόνας της λίμνης. Θεωρούμε ότι η αξιοποίηση ενός τέτοιου μηχανήματος μπορεί να μας δώσει πολύτιμα στοιχεία, όπως όμως θεωρούμε απαραίτητη την σύσταση στη νέα δημοτική θητεία μίας αντιδημαρχίας λιμναίων θεμάτων ή ενός εντεταλμένου συμβούλου, που θα εκπροσωπεί το δήμο Ιωαννιτών στο Δ.Σ του Φορέα της λίμνης», τόνισε ο κ. Μπαρτζώκας.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - Ρομποτικά σκάφη για τον έλεγχο βιοχημικών παραμέτρων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8222742649423576330
item