Και ξανά προς τη δόξα τραβά ο Μακρόν – Ανεβαίνει η δημοτικότητά του μετά τα φιλολαϊκά μέτρα

Και ξανά προς τη δόξα τραβά ο Μακρόν – Ανεβαίνει η δημοτικότητά του μετά τα φιλολαϊκά μέτρα

Αύξηση της δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο 40% καταγράφει μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive, που σηματοδοτεί μια επιστροφή στα επίπεδα του περασμένου καλοκαιριού.

Τα προβλήματα του Μακρόν ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2018 μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε για την επίθεση που εξαπέλυσε ένας από τους σωματοφύλακές του σε διαδηλωτές την Πρωτομαγιά και επιτάθηκαν με την παραίτηση του δημοφιλούς υπουργού Περιβάλλοντος, Νικολά Ιλό, για να κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο η κρίση τον Νοέμβριο με την έναρξη των εβδομαδιαίων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων».

Φαίνεται, όμως, ότι ο Μακρόν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα μετά τον εθνικό διάλογο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο για να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των Γάλλων και να τους πείσει ότι είναι κοντά τους, αλλά και τα μέτρα που αποφάσισε για να κατευνάσει την οργή των «Κίτρινων Γιλέκων». 

Ανάλογη αύξηση της δημοτικότητας παρατηρείται και για τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.

Εκπρόσωπος του τελευταίου υπογράμμισε, βέβαια, ότι οι δημοσκοπήσεις αλλάζουν, αλλά απέδωσε την αύξηση της δημοτικότητας του Μακρόν και του πρωθυπουργού στην διόρθωση πορείας σε ορισμένα ζητήματα, όπως η αναστροφή στο θέμα της φορολόγησης των συντάξεων και η υιοθέτηση μέτρων για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών εισοδημάτων.

Οι αλλαγές αυτές φαίνεται ότι βρήκαν απήχηση ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους της Αριστεράς. 

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η δημοτικότητα του Μακρόν και του Φιλίπ μεταξύ των οπαδών του Σοσιαλιστικού Κόμματος αυξήθηκε κατά 19%, αν και στις ευρωεκλογές μόνον ένα ποσοστό 15% εξ’ αυτών ψήφισαν την ευρωλίστα των υποψηφίων του Γάλλου προέδρου, ενώ οι περισσότερες ψήφοι προήλθαν από το χώρο του κέντρου και της κεντροδεξιάς.

epirusblog.gr
5 of 5
Και ξανά προς τη δόξα τραβά ο Μακρόν – Ανεβαίνει η δημοτικότητά του μετά τα φιλολαϊκά μέτρα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3473664487586250048
item