Θεσπρωτία: Το Γραικοχώρι εόρτασε την Αγία Τριάδα με λιτανεία και παραδοσιακούς χορούς Θεσπρωτία: Το Γραικοχώρι εόρτασε την Αγία Τριάδα με λιτανεία και παραδοσιακούς χορούς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Το Γραικοχώρι εόρτασε την Αγία Τριάδα με λιτανεία και παραδοσιακούς χορούς

Θεσπρωτία: Το Γραικοχώρι εόρτασε την Αγία Τριάδα με λιτανεία και παραδοσιακούς χορούς
Ο ενοριακός ναός του Γραικοχωρίου Αγία Τριάδα, πανηγύρισε το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου. 

Ανήμερα με θεία λειτουργία και την παραμονή με λιτανεία της εικόνας στους δρόμους του Γραικοχωρίου, όπου συμμετείχαν πολλοί πιστοί, καθώς και με τη 12η γιορτή παραδοσιακών χορών, που οργάνωσε και εφέτος με εξαιρετική επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γραικοχωρίου, με εμπνευστή και κεντρικό μοχλό τον ακαταπόνητο πρόεδρό του  Γεώργιου Ματρακούκα

Μιλώντας στον εσπερινό ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "ο αναστημένος Κύριος τήρησε την υπόσχεσή Του και δεν άφησε τους ακολούθους του μόνους και ορφανούς. 

Τους έστειλε το Πνεύμα το Άγιο. Όχι μόνο ξεδιψάει η στεγνή ψυχή μας  από το Άγιο Πνεύμα, αλλά αναβλύζουν και πηγές με ζωντανό νερό μέσα μας, για να ξεδιψάσουν και άλλοι. Η ζωή της Εκκλησίας είναι γεμάτη από παραδείγματα ανθρώπων, που ξαναγεννήθηκαν από το Άγιο Πνεύμα, ενώ βρίσκονταν κυριολεκτικά «στη μέση της ερήμου». 

Το Άγιο Πνεύμα δεν μας δίνει κάτι, που μπορούμε να το φιλοσοφήσουμε, αλλά κάτι, που μπορούμε να το ζήσουμε. Δεν δίνει τη φτηνή ευτυχία, το λίγο καλύτερο, τις μέτριες χαρές. Δίνει ολόκληρη την ευτυχία. Ολόκληρο το καλύτερο, ολόκληρη τη χαρά. 

Μας δίνει την προσωπική αληθινή συνάντηση με το Θεό και με το συνάνθρωπο. Και νιώθουμε σαν να ήμασταν νεκροί και ξαναζήσαμε. 

Σαν να ήμασταν χαμένοι και βρεθήκαμε". Κατά τη γιορτή των παραδοσιακών χορών, εμφανίστηκαν χορευτικά τμήματα, παιδικά και ενηλίκων, ενώ προσφέρθηκε κοκκινιστό στο καζάνι και κρασί. 

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στη μνήμη του αείμνηστου Γιώργου Γούλα, που συμμετείχε ανιδιοτελώς και με ευχαρίστησε σε διάφορες δρἀσεις και κυρίως στη μεταφορά με άλογα της εικόνας του αγίου Δημητρίου από τον κεντρικό ναό στο εκκλησάκι του αγίου Δημητρίου, κατά την εορτή στις 26 Οκτωβρίου. 

Ακόμη βραβεύτηκε για την πολυετή προσφορά του το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, ο τ. βουλευτής Ηλίας Βεζδρεβάνης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος κ. ά. 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Το Γραικοχώρι εόρτασε την Αγία Τριάδα με λιτανεία και παραδοσιακούς χορούς
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7452879765024402594
Σχόλια
item