Άρτα: Συναντήσεις Χρ. Τσιρογιάννη με φορείς και συλλόγους της Άρτας

Άρτα: Συναντήσεις Χρ. Τσιρογιάννη με φορείς και συλλόγους της Άρτας
«Είμαστε δίπλα στις δράσεις και το έργο της Μητρόπολης και έχουμε πολύ καλή συνεργασία με Επιμελητήριο, Σύλλογο Εστίασης, Σύλλογο Τριτέκνων και Σύλλογο Μονογονεϊκών Οικογενειών Άρτας»

Συνεχίζονται οι επαφές του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και υποψηφίων του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία» εν όψει του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών την προσεχή Κυριακή. 

Επισκέφθηκαν το Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλίνικο με τον οποίο είχαν μια πολύ ουσιαστική συζήτηση σε εξαιρετικό κλίμα. 

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι στηρίζει τις δράσεις της Εκκλησίας και εξήρε την προσφορά της Μητρόπολης Άρτας, καθώς και τη συνεργασία Δήμου και Μητρόπολης που είναι υποδειγματική σε πολλούς τομείς, όπως η στήριξη του Γηροκομείου. Συζήτησαν για την διενέργεια από κοινού δράσεων για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Άρτα. 

Παράλληλα, συναντήθηκαν και με τον πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνάτιο με τον οποίο είχαν συνομιλία σε πολύ καλό κλίμα, τονίζοντας την πολύ καλή συνεργασία. 

Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννη Γκολομάζο, με τον οποίο συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα για την συνεργασία Δήμου και Επιμελητηρίου. 

Ειδικότερα, συνομίλησαν για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας, στο οποίο συνδράμει ο Δήμος, το Επιμελητήριο και η Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σε ο, τι αφορά την προβολή και προώθηση της Άρτας και των προϊόντων της Άρτας σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και στην προώθηση της απασχόλησης στην Άρτα.

Επιπλέον, συζήτησαν για την τουριστική προβολή της Άρτας, τη στήριξη των δράσεων του Επιμελητηρίου από το Δήμο, την ανάπτυξη θεμάτων γαστρονομίας, την πάταξη του παρεμπορίου, την ανάγκη για άμεση επίλυση του θέματος του κορεσμού του δικτύου της ΔΕΗ στην Άρτα, την προσβασιμότητα στις επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και την δέσμευση για εξέταση της μείωσης των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις. 

Επιπλέον, ο κ. Τσιρογιάννης συναντήθηκε και με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Άρτας. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τέθηκαν επί τάπητος θέματα συνεργασίας, όπως η εφαρμογή της νομοθεσίας για τα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους. 

Παράλληλα, οι δύο πλευρές εξήραν τη μεταξύ τους άριστη συνεργασία, ενώ συζήτησαν τρόπους κοινής δράσης για την συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού με στόχο την προβολή της Αρτινής κουζίνας και τη διάδοσή της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τέλος, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις εστίασης απασχολούν πολλούς εργαζόμενους και στηρίζουν την τοπική οικονομία. 

Στη συνάντηση με το Σύλλογο Τριτέκνων τονίστηκε η πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε την προηγούμενη θητεία, ενώ ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απόφαση για μείωση των δημοτικών τελών στους τριτέκνους και στα τέλη ύδρευσης της ΔΕΥΑ ως 30% Παράλληλα, δεσμεύθηκε για ακόμη περισσότερες παροχές όπου είναι δυνατόν προς τους τριτέκνους και για τη στήριξη των δράσεων, σημειώνοντας ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα στην τρίτεκνη οικογένεια. 

Τέλος, ο κ. Τσιρογιάννης συναντήθηκε με το Σύλλογο Μονογονεϊκών Οικογενειών Άρτας. Στη συνάντηση έγινε αναφορά στις μειώσεις τελών από την Δημοτική Αρχή και από τη ΔΕΥΑ (ως 30%) προς τα μέλη του Συλλόγου, ενώ τονίστηκε η πολύ καλή συνεργασία και η διάθεση για ανάπτυξη δράσεων κοινού ενδιαφέροντος για θέματα που αφορούν το Σύλλογο. Ο Δήμος είναι δίπλα στη μονογονεϊκή οικογένεια και στηρίζει τις δράσεις της. 
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Συναντήσεις Χρ. Τσιρογιάννη με φορείς και συλλόγους της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3952701628674437195
item