Πώς να περάσετε καλά στις διακοπές του καλοκαιριού;

Πώς να περάσετε καλά στις διακοπές του καλοκαιριού;
Το καλοκαίρι έχει ήδη φτάσει, και όμως έχετε ακόμα χρόνο μέχρι τις διακοπές σας να διασφαλίσετε ότι έχετε προετοιμαστεί πλήρως για να περάσετε τέλεια στις ημέρες που έχετε μπροστά σας.
Αν και είναι δύσκολο να αποφύγεις το άγχος προ ταξιδιού, δεν χρειάζεται να το αφήσεις να σε ακολουθήσει και στο νησί. 
Η καλή και έγκαιρη διοργάνωση παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του χαρούμενου ταξιδιώτη, με το 90% να υποστηρίζει ότι αισθάνονται πιο ήρεμοι όταν έχουν οργανώσει το ταξίδι τους νωρίτερα. 
Ακόμα όμως κι αν είσαι τύπος της τελευταίας στιγμής, υπάρχουν κάποια tips για να εξασφαλίσεις διακοπές χωρίς άγχος.
1)Εξοικειώσου με τον προορισμό.
2)Σχεδίασε τουλάχιστον μία διαδρομή αν πρόκειται να οδηγήσεις.
3)Οργάνωσε τις μεταφορές σου εκεί.
4)Λίγες ημέρες πριν από το ταξίδι σου μπορείς να κάνεις πιο «γλυκιά» την αναμονή, ετοιμάζοντας μία playlist για το ταξίδι, αναζητώντας αστεία trivia για τον προορισμό, μιλώντας με έναν φίλο που έχει ήδη πάει ή βλέποντας μία ταινία που μπορεί να έχει σχέση με το μέρος που θα επισκεφτείς.
5)Δυστυχώς, ένας στους δέκα ανθρώπους υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να χαλαρώσει στις διακοπές του.
6)Προσπάθησε να μην υπερφορτώσεις το πρόγραμμά σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχεις κάνει κάποιου είδους προετοιμασία. Αν πρόκειται να επισκεφτείς ένα νέο μέρος, είναι δελεαστικό να δεις και να κάνεις όσα περισσότερα μπορείς. Μην ξεχνάς όμως ότι η ξεκούραση αποτελεί τον απώτερο στόχο σου.
7)Απόφυγε να φτιάξεις λίστα με όσα «πρέπει» να κάνεις στις διακοπές σου. Μελέτες δείχνουν ότι είμαστε πολύ πιο χαρούμενοι όταν οι διακοπές μας ήταν πραγματικά «χαλαρές».
8)Θέσε κάποια όρια στον εαυτό σου, αλλά επίτρεψέ του να ξεφύγει από τους κανόνες.
9)Βγάλε πολλές φωτογραφίες, αλλά πρώτα ζήσε την κάθε στιγμή. Το να «αιχμαλωτίσεις» κάθε εικόνα των διακοπών σου, φαίνεται να είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις τις αναμνήσεις ενός ταξιδιού. 
Έρευνα όμως δείχνει ότι η λήψη φωτογραφιών μπορεί να επηρεάσει πραγματικά τη μνήμη. 
Προτού αρχίσεις να φωτογραφίζεις, δοκίμασε την κάθε εμπειρία με όλες σου τις αισθήσεις ή κάνε μια δραστηριότητα δύο φορές, μία χωρίς κάμερα και στη συνέχεια μία για την τέλεια λήψη. 
Σαφώς και υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις που απαιτούν να ενεργήσεις γρήγορα, αλλά προσπάθησε να περιοριστείς.
10)Επίλεξε τον τύπο διακοπών που θέλεις πραγματικά να κάνεις. Όπως συμβαίνει σε διάφορες καταστάσεις στη ζωή μας, έτσι και στις διακοπές υφίσταται «κοινωνική πίεση». 
Θέλεις να κάθεσαι με τις ώρες στην παραλία με το βιβλίο σου; Να περπατάς νωρίς το πρωί για να εξερευνήσεις το μέρος; Να αποφύγεις την πολυκοσμία; Εσύ επιλέγεις πώς θα περάσεις τις ημέρες των διακοπών σου.
11)Αποσυνδέσου από το Internet και συνδέσου με τους ανθρώπους γύρω σου. Οι διακοπές αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. 
Έρευνα δείχνει ότι ένα ταξίδι ενισχύει ανθρώπινους δεσμούς και βελτιώνει την επικοινωνία. Οι κοινές εμπειρίες είναι και αυτές που θα σε φέρουν ακόμα πιο κοντά με τους αγαπημένους σου.
epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να περάσετε καλά στις διακοπές του καλοκαιριού;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4860204991555223253
item