Σκέψεις να προταθεί ο Σαμαράς για Επίτροπος, στη θέση Αβραμόπουλου

Σκέψεις να προταθεί ο Σαμαράς για Επίτροπος, στη θέση Αβραμόπουλου

Τον Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του επιτρόπου στην Κομισιόν σκέφτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο αρχηγός της ΝΔ συναντάται σήμερα με την Ανγκελα Μέρκελ, ένα ραντεβού που σηματοδοτεί και τη στάση των Ευρωπαίων ηγετών έναντι του κ. Μητσοτάκη, καθώς στους κόλπους του ΕΛΚ αντιμετωπίζεται ως ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, γεγονός που έχει πάρει μεγαλύτερη διάσταση μετά την εμφατική επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στήριξε μεγάλο μέρος της καμπάνιας του κατά την προεκλογική περίοδο για τις ευρωκάλπες στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε και η επικράτηση της κεντροδεξιάς παράταξης συμβολίζει τη νίκη έναντι του λαϊκισμού αλλά και της ακροδεξιάς, τα ποσοστά της οποίας συρρικνώθηκαν στη χώρα μας.

Το σενάριο Σαμαρά στην Κομισιόν
Η επικράτηση της ΝΔ και στις εθνικές εκλογές θα αυξήσει ακόμα περισσότερο το ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή των προσώπων για τις κορυφαίες θέσεις των ευρωπαϊκών θεσμών. 

Παράγοντες εντός και εκτός Ελλάδας που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις τονίζουν ότι η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά θα επιμείνει στην υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν.

Οι καλές σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό πολιτικό εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στην ευνοϊκή αντιμετώπιση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του ελληνικού αιτήματος για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία. 

Ταυτόχρονα θεωρείται πολύ πιθανό η Ελλάδα να πάρει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο στη νέα Κομισιόν, ενώ αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να προτείνεται από τη ΝΔ για τη συγκεκριμένη θέση, τότε η χώρα μας θα εξασφαλίσει και τη θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν, καθώς ο κ. Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός.

epirusblog.gr
5 of 5
Σκέψεις να προταθεί ο Σαμαράς για Επίτροπος, στη θέση Αβραμόπουλου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6297936438039958
item