Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ο επικεφαλής της ΟΝΕΧ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μαζί με τραπεζίτες

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ο επικεφαλής της ΟΝΕΧ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μαζί με τραπεζίτες

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ SHIPYARDS, Πάνος Ξενοκώστας στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας, συνοδευόμενος από επιτελείο επενδυτικών τραπεζιτών. 

Έγινε δεκτός σε πολύ θερμό κλίμα από το σύνολο των εργαζομένων και τη Διοίκηση του Σωματείου και περιηγήθηκε στους χώρους των Ναυπηγείων.

Ο κ. Ξενοκώστας περιορίστηκε στο να δηλώσει στους εκατοντάδες εργαζομένους ότι σύντομα και αφού προηγουμένως συνεννοηθεί με τους αρμοδίους, θα είναι σε θέση να τους ενημερώσει για το πλάνο εξυγίανσης μετά τη συμφωνία μεταξύ της ΝΕΩΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και της ONEX SHIPYARDS. 

Δεσμεύτηκε δε στους εργαζομένους πως για τον ίδιο όποια συμφωνία και αν επιτευχθεί θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την ολοσχερή εξόφληση των οφειλομένων των εργαζομένων όπως έγινε και στο Νεώριο. 

Δήλωσε επίσης στους εργαζομένους πως σε όποια συμφωνία και αν καταλήξει δεν πρόκειται να την προχωρήσει εάν δεν πάρει το «πράσινο φως» από τους ίδιους.

«Είσαστε η καρδιά του Ναυπηγείου. Σας εμπιστεύομαι και θα προχωρήσουμε μαζί σαν μια οικογένεια…», δήλωσε μεταξύ άλλων ενώ πρόσθεσε: «Η αναγέννηση των Ναυπηγείων της Ελλάδας, αποτελεί Όραμα και Όνειρο της ζωής μου. Το Νεώριο έκανε την αρχή και στη Ελευσίνα μπαίνει η σφραγίδα της Νέας Εποχής για τα Ελληνικά Ναυπηγεία».


xenokostas

Ακολούθησε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ναυπηγείων, κύριο Νικόλαο Ταβουλάρη.

Όλα αυτά έρχονται μετά τη συμφωνία της προηγούμενης Παρασκευής, 31 Μαΐου 2019, η οποία ανοίγει το δρόμο για τη διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στο πρότυπο του πετυχημένου μοντέλου των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, η οποία προβλέπει την απόκτηση μέρους του ενεργητικού και του παθητικού των ναυπηγείων Ελευσίνας από την εταιρεία ONEX ELEFSIS κατόπιν επικύρωσης του Σχεδίου Εξυγίανσης από το αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο, δυνάμει του άρθρου 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Από την πλευρά του, ο κύριος Ταβουλάρης εξέδωσε ανακοίνωση προς τους εργαζομένους των Ναυπηγείων στην οποία αναφέρει: «Με τη Συμφωνία αυτή πιστεύω ότι τερματίζεται η πολύμηνη αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την αδυναμία ανεύρεσης αξιόπιστου επενδυτή…. Η Συμφωνία με την ONEX που απέδειξε την αξιοπιστία της με τη στάση της στο θέμα του Νεωρίου πιστεύω ότι αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση για μια Νέα Αρχή στο Ναυπηγείο».

Τέλος, και η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, χαιρέτισε με ικανοποίηση τη συμφωνία της εξαγοράς των Ναυπηγείων από την ONEX SHIPYARDS .
epirusblog.gr
5 of 5
Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ο επικεφαλής της ΟΝΕΧ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μαζί με τραπεζίτες
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2831548759016379549
item