Τρέξιμο ξυπόλυτοι; Γιατί να το επιλέξετε- Ένα εντελώς αναπάντεχο πλεονέκτημα Τρέξιμο ξυπόλυτοι; Γιατί να το επιλέξετε- Ένα εντελώς αναπάντεχο πλεονέκτημα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τρέξιμο ξυπόλυτοι; Γιατί να το επιλέξετε- Ένα εντελώς αναπάντεχο πλεονέκτημα

Τρέξιμο ξυπόλυτοι; Γιατί να το επιλέξετε- Ένα εντελώς αναπάντεχο πλεονέκτημα
Το τρέξιμο έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Όπως αναφέρουν οι έρευνες, ακόμη πιο ευεργετικό είναι το τρέξιμο ξυπόλυτοι!

Ανάμεσα στα άλλα που μπορεί να κάνει κάποιος για να ενισχύσει την μνήμη του και γενικότερα να «φρεσκάρει» τον νου του, είναι να τρέχει ξυπόλυτος. Αυτό είναι το -κάπως απρόσμενο- συμπέρασμα μιας μικρής αμερικανικής επιστημονικής έρευνας.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Φλόριντα, με επικεφαλής τον Ρος Αλλογουέι του Τμήματος Ψυχολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Perceptual and Motor Skills«, πειραματίσθηκαν με 72 εθελοντές, ηλικίας 18 έως 44 ετών, που έτρεξαν επί 16 λεπτά τόσο με παπούτσια όσο και ξυπόλυτοι.
Τι έδειξαν τα τεστΤα τεστ που ακολούθησαν, έδειξαν ότι οι ξυπόλυτοι δρομείς είχαν κατά μέσο όρο 16% καλύτερες επιδόσεις στη λεγόμενη εργαζόμενη ή ενεργό μνήμη, δηλαδή στην ικανότητα να συγκρατούν και να ανακαλούν πληροφορίες, σε σχέση με τους… παπουτσωμένους.
«Τα μικρά πράγματα συχνά έχουν την μεγαλύτερη επίδραση. Η έρευνά μας δείχνει ότι μπορούμε να βελτιώσουμε το γνωστικό δυναμικό μας και ταυτόχρονα να απολαύσουμε. Αν βγάλουμε τα παπούτσια μας και τρέξουμε ξυπόλυτοι, μπορούμε να τερματίσουμε πιο έξυπνοι από ό,τι ξεκινήσαμε» δήλωσε ο Αλλογουέι.

Με προσοχήΟι επιστήμονες προειδοποίησαν πάντως όποιον θέλει να δοκιμάσει κάτι τέτοιο, να προσέχει πού πατάει, για να μην τραυματίσει τα πόδια του (αυτό ισχύει ακόμη και στις αμμώδεις παραλίες). Επίσης, άνθρωποι με ορισμένα προβλήματα υγείας καλό θα ήταν να αποφύγουν το τρέξιμο ξυπόλυτοι.
epirusblog.gr
5 of 5
Τρέξιμο ξυπόλυτοι; Γιατί να το επιλέξετε- Ένα εντελώς αναπάντεχο πλεονέκτημα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 9160305374423331295
Σχόλια
item