Θεσπρωτία: Λιγότεροι αριστούχοι στη Θεσπρωτία

Θεσπρωτία: Λιγότεροι αριστούχοι στη Θεσπρωτία
Πιο δύσκολα ήταν τα θέματα στα περισσότερα απ’ τα μαθήματα που εξετάστηκαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις κι αυτό, όπως είναι επόμενο, οδηγεί σε μείωση του αριθμού των αριστούχων, όσων δηλαδή κατάφεραν να συγκεντρώσουν βαθμολογία από 18.000 μόρια και πάνω! 

Οι βαθμοί ανακοινώθηκαν, βάζοντας τέλος στην αγωνία και των Θεσπρωτόπουλων, που έδωσαν φέτος τη μάχη για μία θέση στα ΑΕΙ της χώρας. 

Οι υποψήφιοι στο νομό  πήγαν καλά, με εξαίρεση όσους έδωσαν Χημεία, που αποδείχθηκε πολύ δύσκολη! Την ανακοίνωση των βαθμολογιών ακολουθεί η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών δελτίων, ενώ στα τέλη του καλοκαιριού, με την ανακοίνωση των βάσεων στις Πανεπιστημιακές σχολές, θα κριθεί οριστικά το τι θα σπουδάσει ο κάθε νέος φοιτητής. 

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, τα ποσοστά των αριστούχων φέτος είναι χαμηλότερα σε έξι από τα 11 μαθήματα των Πανελλαδικών. 

Σύμφωνα με την πρώτη επεξεργασία τους, από το σύνολο των 81.244 υποψηφίων ΓΕΛ που συμμετείχαν στις εξετάσεις, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας κατάφερε να αριστεύσει (δηλαδή να βρεθεί στη βαθμολογική κλίμακα 18 έως 20) μόλις το 1,34%.

Χαμηλές είναι οι επιδόσεις και στα Μαθηματικά Ο.Π. όπου συμμετείχαν 45.552 υποψήφιοι, καθώς μόλις το 5,44% εξ αυτών κατάφερε να βρεθεί στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα, ενώ στα Αρχαία Ελληνικά Ο.Π., σχεδόν ένας στους τρεις βρέθηκε κάτω από τη βάση του δέκα και αρίστευσε μόλις το 2,84%. 

Κατά τα λοιπά, στη Βιολογία Γ.Π το 64,99% βρέθηκε κάτω από τη βαθμολογική βάση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα Μαθηματικά Ο.Μ ανήλθε σε 61,03% και στην Ιστορία Ο.Π σε 47,20%. Πολύ υψηλό είναι το ποσοστό (39,41%) όσων βρέθηκαν κάτω από τη βάση και στη Φυσική Προσανατολισμού.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Λιγότεροι αριστούχοι στη Θεσπρωτία
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6938589719449202014
item