Γιάννενα: Δωρεά εξοπλισμού στη Μ.Ε.Θ. Γιάννενα: Δωρεά εξοπλισμού στη Μ.Ε.Θ. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δωρεά εξοπλισμού στη Μ.Ε.Θ.

Γιάννενα: Δωρεά εξοπλισμού στη Μ.Ε.Θ.

Με σημαντικό, σύγχρονο, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό θα ενισχυθεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία» για το 2019.

Το νοσοκομείο της πόλης αποτελεί ένα από τα εννέα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που επιλέχθηκαν με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών.
Το Πρόγραμμα είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και απευθύνθηκε σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, που παρέχουν υπηρεσίες υγείας και ιατρικής περίθαλψης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, σε Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας από όλη την επικράτεια, καθώς και σε ελληνικά μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας.
Το πρόγραμμα αφορά στη χρηματοδότηση έργων μικρής και μεσαίας κλίμακας, με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στον τομέα της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση των υπηρεσιών των φορέων παροχής υγείας στην Ελλάδα μέσω της προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και της αναβάθμισης των υποδομών τους.
Έμφαση δόθηκε στην υποστήριξη μονάδων/τμημάτων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας ζωτικής σημασίας για την περίθαλψη ασθενών που χρήζουν εντατικής περίθαλψης. 
Ο βαθμός στον οποίο η εκάστοτε δωρεά αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη λειτουργία του τελικού αποδέκτη της δωρεάς, η αντιστοιχία της εκάστοτε δωρεάς και της μείωσης της ανισότητας παροχής υγειονομικής φροντίδας, καθώς και η συμβολή στην ενίσχυση της αυτοδυναμίας του φορέα παροχής υγείας αποτέλεσαν βασικά κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο διοικητής του Νοσοκομείου Ευάγγελος Καρβούνης θα γίνει προμήθεια εξοπλισμού που έλειπε από 15ετιας από το νοσοκομείο, ενώ συγχαίρει την Βιοϊατρική Υπηρεσία του νοσοκομείου για την εξαιρετική συνεργασία.
«Άλλη μια επιτυχής προσπάθεια… Αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας σημαίνει αναβάθμιση ζωής», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Η ανακοίνωση των φορέων που επιλέχθηκαν έγινε χθες το απόγευμα ενώ θα ακολουθήσει επικοινωνία με τους φορείς για την οριστικοποίηση των προδιαγραφών του προς δωρεά εξοπλισμού.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δωρεά εξοπλισμού στη Μ.Ε.Θ.
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1169755687983555326
Σχόλια
item