Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν: Θα σας αφανίσουμε με συντριπτική δύναμη Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν: Θα σας αφανίσουμε με συντριπτική δύναμη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν: Θα σας αφανίσουμε με συντριπτική δύναμη


Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν: Θα σας αφανίσουμε με συντριπτική δύναμη

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ευθέως το Ιράν με αντίποινα, αν προβεί σε νέες επιθέσεις, απαντώντας με σφοδρότητα στις δηλώσεις του Χασάν Ροχανί.

«Οποια επίθεση σε οτιδήποτε αμερικανικό, θα απαντηθεί με συντριπτική δύναμη, η οποία σε κάποιες περιοχές θα σημαίνει αφανισμό», απείλησε ο Τραμπ, απαντώντας στην Τεχεράνη. 

Ο πρόεδρος του Ιράν χαρακτήρισε τον Λευκό Οίκο «διανοητικά καθυστερημένο», προσβολή που στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει η Τεχεράνη για τον ίδιο τον Τραμπ. «Η στρατηγική υπομονή της Τεχεράνης δεν σημαίνει πως φοβόμαστε», δήλωσε ακόμη ο Ροχανί, που κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ψεύδονται όταν λένε ότι θέλουν να διαπραγματευτούν με την Τεχεράνη.

Ο Ροχανί έκανε αυτές τις δηλώσεις έπειτα από τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, τις οποίες υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα, βάζοντας στο στόχαστρο και τον Αλί Χαμενεΐ.

Με απειλές απάντησε ο Τραμπ
«Η ηγεσία του Ιράν δεν καταλαβαίνει τις λέξεις “καλοσύνη” ή “ευσπλαχνία”. Δυστυχώς, το μόνο που καταλαβαίνουν είναι η δύναμη και η ισχύς και οι ΗΠΑ είναι μακράν η πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, με επενδύσεις 1,5 τρισ. δολαρίων μόνο τα τελευταία δύο χρόνια», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Ροχανί, ενώ όλα δείχνουν ότι έκκληση του ΟΗΕ για διάλογο πέφτει στο κενό.

«Ο υπέροχος λαός του Ιράν υποφέρει, χωρίς κανένα λόγο. Η ηγεσία δαπανά όλα τα χρήματα στην τρομοκρατία και δίνει ελάχιστα σε οτιδήποτε άλλο. Οι ΗΠΑ δεν έχουν ξεχάσει τη χρήση βομβών από το Ιράν, που σκότωσαν 2.000 Αμερικανούς και τραυμάτισαν πολλούς περισσότερους», συνέχισε ο Τραμπ και κατέληξε απειλώντας ευθέως το Ιράν.

«Η πολύ υπεροπτική και προσβλητική σημερινή δήλωση του Ιράν δείχνει μόνο ότι δεν κατανοούν την πραγματικότητα. Οποια επίθεση από το Ιράν σε οτιδήποτε αμερικανικό θα απαντηθεί με μεγάλη και συντριπτική δύναμη. 

Σε κάποιες περιοχές, αυτό θα σημαίνει αφανισμός. Οχι άλλο Τζον Κέρι και Ομπάμα», κατέληξε αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών του.
epirusblog.gr
5 of 5
Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν: Θα σας αφανίσουμε με συντριπτική δύναμη
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3405210463529711387
Σχόλια
item