Γιάννενα: Καθολική η λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής Μονάδας Γιάννενα: Καθολική η λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής Μονάδας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Καθολική η λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής Μονάδας

Γιάννενα: Καθολική η λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής Μονάδας
Καθολική είναι η λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής Μονάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μετά και την πρόσφατη στελέχωση της Μονάδας με δύο επιπλέον Επικουρικούς Αγγειοχειρουργούς που την καθιστά ικανή να ανταποκριθεί στο σύνολο των αγγειοχειρουργικών περιστατικών της Ηπείρου. 
Το ανακοίνωσε χτες η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αναφέροντας μάλιστα ότι «το αξιόλογο Ιατρικό προσωπικό που στελεχώνει πλέον τη Μονάδα (4 Αγγειοχειρουργοί) σε συνδυασμό με την αμέριστη στήριξη της Διοίκησης οδήγησαν στο να αντιμετωπιστούν περισσότερα των 100 αγγειοχειρουργικών περιστατικών στο ΠΓΝΙ». 
Η Διοίκηση, σημειώνει ακόμα ότι διέθεσε ήδη για το πρώτο πεντάμηνο του 2019 από τον τακτικό προϋπολογισμό του νοσοκομείου, πλέον των 350.000€ για τα απαραίτητα υλικά αντιμετώπισης των 100 περιστατικών.
Παράλληλα με τις προσπάθειες στελέχωσης της Αγγειοχειρουργικής Μονάδας, κατατέθηκε, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση και η εισήγηση για την πρόσληψη μόνιμου Ιατρού, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη στελέχωση της μελλοντικής αυτόνομης Αγγειοχειρουργικής Κλινικής με μόνιμο προσωπικό, ενώ η διοίκηση εκφράζει και «την ικανοποίησή της για τα βήματα που έχουν γίνει πρόσφατα στην Ιατρική Σχολή στην κατεύθυνση οριστικής θεσμοθέτησης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής. 
Η επαγρύπνηση και εγρήγορση όλων των φορέων για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων θεσμικών παρεμβάσεων είναι αναγκαία», όπως σημειώνει.
 Ενίσχυση με προσωπικό
Σημαντική είναι η ενίσχυση γενικότερα του προσωπικού του νοσοκομείου. Ενισχύθηκε με 51 εργαζόμενους της κατηγορίας του Λοιπού Επικουρικού και 12 Επικουρικούς Ιατρούς ενώ τις επόμενες μέρες ορκίζονται και αναλαμβάνουν υπηρεσία τρεις μόνιμοι ειδικευμένοι Ιατροί (Διευθυντής στα ΤΕΠ, 1 Καρδιοχειρουργός και 1 Πνευμονολόγος) ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για την πρόσληψη 8 μόνιμων ειδικευμένων Ιατρών και 10 μόνιμων Ιατρών για τα ΤΕΠ. 
«Διαμορφώνονται έτσι οι συνθήκες να τεθεί σταδιακά σε λειτουργία και η νέα μονάδα ΜΕΠΚ  που βρίσκεται στην 4η Πτέρυγα, να καλυφθούν κρίσιμα κενά στις κλινικές και να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες.  
Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τις τριτοβάθμιου χαρακτήρα δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας του ΠΓΝΙ και ταυτόχρονα θέτει στην υπηρεσία των πολιτών  σύγχρονο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Καθολική η λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής Μονάδας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7270928341846731811
Σχόλια
item