Άρτα: Αργά προχωρά η κτηματογράφηση στην Άρτα. Επίσκεψη Γιώργου Στύλιου στο Κτηματολογικό γραφείο


Άρτα: Αργά προχωρά η κτηματογράφηση στην Άρτα. Επίσκεψη Γιώργου Στύλιου στο Κτηματολογικό γραφείο
Το Κτηματολογικό γραφείο Άρτας επισκέφτηκε ο Γιώργος Στύλιος. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενημερώθηκε ενδελεχώς για τις εξελίξεις στη διαδικασία της κτηματογράφησης καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες προκειμένου να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους. 

Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των προστίμων για εκπρόθεσμες δηλώσεις με τα οποία απειλούνται εκατοντάδες Αρτινοί ιδιοκτήτες ακινήτων. 

«Στην πόλη της Άρτας λειτουργεί ένα μόνο κτηματολογικό γραφείο το οποίο καλείται να διεκπεραιώσει μεγάλο αριθμό δηλώσεων» ανέφερε ο Βουλευτής, τονίζοντας ότι ήδη έχει καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητώντας νέα παράταση. 

Έχει αξία το γεγονός ότι έχει κτηματογραφηθεί το λιγότερο από το μισό ποσοστό των υπό κτηματογράφηση ακίνητων περιουσιών. Θα πρέπει να σημειωθεί ανέφερε ο κ. Στύλιος, ότι με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση τροπολογίας που δίνει στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη δυνατότητα παράτασης υποβολής δηλώσεων ως και έξι μήνες, πολλοί Αρτινοί έχουν λανθασμένα την εντύπωση ότι έχει παραταθεί η προθεσμία της 10ης Ιουνίου. 

Σύμφωνα με ότι ισχύει μέχρι τώρα, οι πολίτες θα πρέπει να προσέλθουν έγκαιρα και να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, ενώ οι δηλώσεις με ελλιπή στοιχεία δύνανται να πρωτοκολληθούν. 

Επιπλέον, ο κ. Στύλιος, ανέφερε ότι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έκανε σειρά παρεμβάσεων σε ειδικά θέματα σχετικά με την κτηματογράφηση, όπως η αδυναμία δήλωσης των συνιδιόκτητων εκτάσεων των αναγκαστικών συνεταιρισμών διαχείρισης Δάσους και Χορτονομής, καθώς και τα σημαντικά προβλήματα στη δήλωση ιδιοκτησιών που γειτνιάζουν με τα όρια κτηματικών περιφερειών των οποίων η κτηματογράφηση πραγματοποιείται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, όπως για παράδειγμα στα χωριά Μεγάρχη και Νεοχωράκι Άρτας.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Στύλιος δήλωσε: «Η διαδικασία της κτηματογράφησης οφείλει και πρέπει να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί Αρτινοί ιδιοκτήτες κινδυνεύουν με κυρώσεις. Με τον πλέον επίσημο τρόπο έχω ενημερώσει σχετικά την Πολιτική ηγεσία. 

Είναι υποχρέωσή της, στον ελάχιστο χρόνο που της απομένει, να θεραπεύσει έστω ένα μέρος από τα προβλήματα, που λόγω ερασιτεχνισμού και αβελτηρίας η ίδια δημιούργησε».
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Αργά προχωρά η κτηματογράφηση στην Άρτα. Επίσκεψη Γιώργου Στύλιου στο Κτηματολογικό γραφείο
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2284150129145526072
item