«Ευκαιρία για επενδυτές» λέει η εφημερίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου για την αλλαγή στην Ελλάδα «Ευκαιρία για επενδυτές» λέει η εφημερίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου για την αλλαγή στην Ελλάδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Ευκαιρία για επενδυτές» λέει η εφημερίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου για την αλλαγή στην Ελλάδα

«Ευκαιρία για επενδυτές» λέει η εφημερίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου για την αλλαγή στην Ελλάδα

Ως μια ευκαιρία για θαρραλέους επενδυτές χαρακτηρίζει την πιθανή αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα ο δημοσιογράφος Emmeran Eder της γερμανικής εφημερίδας του χρηματιστηρίου «boerse-online.de» σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών. 

«Οι Έλληνες προφανώς δεν εμπιστεύονται πλέον τις μεγάλες υποσχέσεις. Μετά από μία μακρά οικονομική κατάθλιψη που οι Έλληνες έπρεπε να αντέξουν, τώρα είναι πιο επιφυλακτικοί σε δηλώσεις πολιτικών», προσθέτει. 


«Στην ευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να αυξήσει τις συντάξεις, να μειώσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας...

borse-n1

Ο αριστερός συνασπισμός του έχασε τις ευρωεκλογές. Ο Τσίπρας τότε προκήρυξε πρόωρες εκλογές την 7η Ιουλίου αντί για τον Οκτώβριο, ελπίζοντας να σταματήσει η διάβρωση του κόμματός του. 

Αλλά δεν φαίνεται να τα καταφέρνει», γράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνει ότι είναι σαφώς μπροστά στις δημοσκοπήσεις και σημειώνει ότι «οι Έλληνες προφανώς τον βλέπουν ως έναν νέο φορέα ελπίδας, αν και προέρχεται από μια πολιτική δυναστεία με ελιτίστικο επίπεδο».

«Ο Μητσοτάκης αγωνίζεται για μια φιλική προς τους επενδυτές οικονομική πολιτική. Σχεδιάζει να μειώσει τους φόρους επί των εταιρικών κερδών, των μερισμάτων και του ΦΠΑ. 


Ο στόχος είναι να αυξηθεί η ανάπτυξη από το σημερινό 2% σε 3 έως 4% στον τομέα των επενδύσεων. 

Αυτό θέλει να το επιτύχει αυτό μέσω επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων. 

Επικεντρώνεται κυρίως στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας και της υγειονομικής περίθαλψης» σημειώνεται στο άρθρο όπου περιλαμβάνεται η περιγραφή που κάνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σχέδιό του: «Θέλουμε λιγότερο Κράτος, περισσότερες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου».

«Έχει ιδέα για το θέμα. Σπούδασε οικονομικά στο Harvard και στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, εργάστηκε στην συμβουλευτική εταιρεία McKinsey και σε αρκετές μεγάλες τράπεζες. 


Οι επικριτές του τον κατηγορούν ότι επιδιώκει μια φιλική προς τις επιχειρήσεις και μία φιλελεύθερη οιικονομική ατζέντα. ...Θέλει να βελτιώσει τις διαδικασίες είσπραξης των φόρων και να αντιμετωπίσει τον αγώνα κατά της διαφθοράς με τη βοήθεια μιας ανεξάρτητης αρχής (κατά της διαφθοράς)» καταλήγει το άρθρο για τον πρόεδρο της ΝΔ.
epirusblog.gr
5 of 5
«Ευκαιρία για επενδυτές» λέει η εφημερίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου για την αλλαγή στην Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7419566160016060278
Σχόλια
item