Εσείς ξέρετε τι φανερώνει το σάλιο για την ψυχολογική μας κατάσταση; Αν όχι δείτε το εδώ…

Εσείς ξέρετε τι φανερώνει το σάλιο για την ψυχολογική μας κατάσταση; Αν όχι δείτε το εδώ…
Πολλοί αναρωτιούνται γιατί κάποιες φορές έχουν πικρή γεύση στο στόμα. Οι αιτίες μπορεί να είναι παθολογικές ή απλώς να παραπέμπουν στην κατανάλωση γλυκαντικών ουσιών, που αφήνουν μια πικρίλα μετά τη γλύκα. 
Μήπως όμως η ψυχολογική κατάσταση είναι εκείνη που επηρεάζει τη γεύση του σάλιου; Πικρό ή ζαχαρούχο σάλιο;
Σύμφωνα με τον δρα Nelson Torres Jiménez, διευθυντή του Ινστιτούτου Ψυχονευρο-γλωσσολογίας της Βενεζουέλας και συγγραφέα του βιβλίου «Η εκδίκηση του ασυνείδητου», όταν το σώμα απελευθερώνει διάφορες χημικές ουσίες, το σάλιο επηρεάζεται ανάλογα. 
Έτσι: Η αδρεναλίνη (θυμός, αγανάκτηση, φόβος, αγωνία) φέρνει ξηροστομία. Ουσίες που εκκρίνονται σε θλίψη, κλάμα, πόνο, απογοήτευση, ενοχή ή απελπισία κάνουν το σάλιο πικρό. 
Οι ενδορφίνες (ουσίες συνδεδεμένες με την ευχαρίστηση, την ανακούφιση, τη χαρά, την επιτυχία, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη) προκαλούν ζαχαρούχο σάλιο. Το πνεύμα δίνει εντολή στο σώμα.
Ο πολυμαθής καθηγητής, ο οποίος ξεκίνησε ως κοινωνικός λειτουργός για να σπουδάσει στη συνέχεια Φιλολογία της ελληνικής, της λατινικής και της ισπανικής γλώσσας, Παιδαγωγική, Ψυχολογία, Φιλοσοφία και Ψυχονευρο-γλωσσολογία, έγινε γνωστός για τις προκλητικές για το ιατρικό κατεστημένο (αλλά πολύ ενδιαφέρουσες) απόψεις του σχετικά με τον ρόλο που παίζει η ψυχική κατάσταση στη δημιουργία μιας ασθένειας. 
Είναι μάλιστα απόλυτα πεπεισμένος πως «μια πνευματική εντολή είναι μια κυτταρική εντολή», όπως και ότι «αυτό που συμβαίνει μέσα, παρουσιάζεται απέξω». Δηλητηριώδεις σκέψεις και αυτοτιμωρία.
Ο Nelson Torres έχει δώσει τη δική του ερμηνεία για τα βαθύτερα αίτια πολλών ασθενειών. Όπως εξηγεί, οι σκέψεις και τα συναισθήματα ενεργοποιούν τη βιοχημεία του σώματος με ανάλογα αποτελέσματα.
Επίσης μια σύγκρουση μεταξύ αυτού που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε και αυτού που έχουμε αποφασίσει ότι πρέπει να γίνει, αν μας τυραννήσει επίμονα και για πολύ καιρό, ίσως καταλήξει σε συγκεκριμένη ασθένεια. Το ίδιο ενδέχεται να συμβεί όταν προσποιούμαστε κάτι που δεν είμαστε. 
Υπάρχουν αρρώστιες που προκαλούνται καθαρά από το μυαλό μας είτε ως αντίποινα στον εαυτό μας (επειδή καταπνίγουμε κάποιες εσώτερες επιθυμίες μας) είτε εξαιτίας χαοτικών σκέψεων φόβου και αμφιβολίας, οι οποίες μας κατατρέχουν. Ασυνείδητες… ασθένειες.
Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, κάποια μέρη του σώματος αντανακλούν περισσότερο την… εκδικητική δράση του ασυνείδητου, όπως τα μάτια, τα φρύδια, η μύτη, ο λαιμός, το σαγόνι, τα αυτιά και τα νύχια. 
Ανάμεσα στις νόσους που μπορεί να εμφανιστούν από ψυχολογικές αιτίες είναι: Άσθμα, αλλεργίες, υπέρταση, αρθρίτιδα, στομαχικές διαταραχές, ημικρανία, ιγμορίτιδα, λύκος, λεύκη, έρπης, νύχια που μπαίνουν μέσα στο δέρμα, φλεβίτιδα και κιρσοί, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, καρκίνος.
epirusblog.gr
5 of 5
Εσείς ξέρετε τι φανερώνει το σάλιο για την ψυχολογική μας κατάσταση; Αν όχι δείτε το εδώ…
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1423500507080355834
item