Τσίπρας: Ατυχη στιγμή για την κυβέρνηση η φωτιά στο Μάτι

Τσίπρας: Ατυχη στιγμή για την κυβέρνηση η φωτιά στο Μάτι

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «αντισυμβατικός πρωθυπουργός» και υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του ήταν κλάσεις ανώτερη από τις προηγούμενες, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα popaganda χαρακτήρισε «άτυχη στιγμή» για την κυβέρνηση την καταστροφή στο Μάτι, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία, ενώ εκτίμησε ότι είναι θέμα αισθητικής η ενόχληση που προκαλεί ο Παύλος Πολάκης.

Τα αίτια της ήττας στις ευρωεκλογές
Αναφερόμενος στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, είπε ότι υπάρχουν πολλές και αλληλεπικαλυπτόμενες αιτίες. «Εγώ εστιάζω στα βασικά: Πρώτα και κύρια, μετά από 4 χρόνια ακόμα κι εκείνοι που μας πιστώνουν την έξοδο από το μνημόνιο, μας χρεώνουν ότι δεν το κάναμε όσο γρήγορα ήθελαν και δεν το κάναμε χωρίς επιπλέον πόνο. Προσέξτε, δεν είναι ότι αυτός ο κόσμος επέλεξε τον αντίπαλο. 

Το 33% που πήρε ο Μητσοτάκης είναι το ποσοστό που πήρε ο Καραμανλής το 2009 στις εκλογές που υπέστη σαρωτική ήττα από το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά από το 2012 και μετά έφτασε από το 4 στο 36%, αναπτύσσοντας μια πολύ ισχυρή σχέση με την κοινωνία αλλά όχι ακόμα οργανωτικούς δεσμούς», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Οταν του επισημάνθηκε ότι μετά τις ευρωεκλογές το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει κάτι σαν «έρχεται να κυβερνήσει ο κακός Δρακουμέλ», ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν ξέρω αν έρχεται ο Δρακουμέλ πάντως ο μπάρμπα-Στρουμφ δεν έρχεται. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό».

«Είχαμε και άτυχες στιγμές, όπως το Μάτι»
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνησή του διαχειρίστηκε τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έλυσε το Μακεδονικό. «Είχαμε φυσικά κι άτυχες στιγμές. 

Το Μάτι, ας πούμε. Το οποίο δεν παύει να είναι μια φυσική καταστροφή που έχει τύχει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις όπως συνέβη με τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο το 2007», συμπλήρωσε, ενώ όταν ρωτήθηκε αν κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο επικοινωνιακός χειρισμός της καταστροφής στο Μάτι, απάντησε: «Όχι. Λάθη μπορεί να έγιναν. Από την αμηχανία μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής κι από τη στενοχώρια στην οποία βρισκόμασταν».

Τσίπρας: Πήραμε την κυβέρνηση, όχι την εξουσία
Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επέμεινε στην άποψη «πήραμε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία». «Αυτό είναι προφανές», σχολίασε και συμπλήρωσε: «Ισχύει για κάθε κυβέρνηση γιατί υπάρχουν ορισμένοι θύλακες εξουσίας που δεν αλλάζουν εύκολα», ενώ ανέφερε ως «καραμπινάτη απόδειξη» αυτού την υπόθεση Novartis. «Εκεί που μας χρωστούσαν, τώρα θέλουν να μας πάρουν και το βόδι. 

Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά τη Siemens και τα εξοπλιστικά και, μάλιστα, δεν αναδείχθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη αλλά από το FBI. Όλες οι υπόλοιπες χώρες που έχουν τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα έχουν 4 δισ. ευρώ λιγότερη φαρμακευτική δαπάνη από την Ελλάδα. Τι έγινε εδώ; Μαζευτήκαμε όλοι οι φιλάσθενοι; Είναι μια από τις ενδείξεις του πως χρεοκόπησε η χώρα. Όχι επειδή είμαστε περίεργοι ή τεμπέληδες», συμπλήρωσε.

«Θέμα αισθητικής η ενόχληση για Πολάκη»
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο Παύλος Πολάκης, ενώ φάνηκε να κάνει την αυτοκριτική του για τις διακοπές στο κότερο.

«Τα tweets του Πολάκη καταλαβαίνω ότι είναι θέμα αισθητικής που ενόχλησε πολύ κόσμο. Άλλο θέμα όμως να μπαίνει στη ζυγαριά με περιπτώσεις υπουργών της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου ή του Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη. 

Ή του Παπαντωνίου και του Τσοχατζόπουλου, ακόμη χειρότερα», είπε ο πρωθυπουργός. «Είναι θέμα διαφορετικού ήθους ότι πάω διακοπές ένα σαββατοκύριακο και γίνεται τεράστιο ζήτημα; Θα μου πεις, βεβαίως, ότι η κοινή γνώμη δε μας αντιμετωπίζει με τα ίδια κριτήρια σε ζητήματα ηθικής – δεν είναι δα κι ένα πεδίο για το οποίο παινεύονται οι προηγούμενοι», σημείωσε ακόμη.

Τσίπρας: Βρες έναν Συριζαίο που έβαλε το χέρι στο μέλι
Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη συνολική εικόνα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα προβλήματά της όπως σημείωσε, έκανε λόγο για «μια εικόνα ανθρώπων που ήρθαν να βάλουν πλάτη σε πολύ δύσκολες συνθήκες και δεν έγιναν πλούσιοι από την πολιτική. Δεν κέρδισαν χρήματα από την πολιτική. 

Σε αντίθεση με περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν γεννηθεί για να είναι υπουργοί ή θεωρούν τους εαυτούς τους μόνιμους και νόμιμους ιδιοκτήτες της εκτελεστικής εξουσίας του τόπου, οι οποίοι δεν έχουν κάνει κανένα επάγγελμα ποτέ στη ζωή τους και τους βλέπω να ζούνε με μεγάλη άνεση από την πολιτική. 

Αυτό νομίζω είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Με δυο λόγια, να το πω πιο απλά; Βρες μου έναν Συριζαίο που έβαλε το χέρι στο μέλι».

«Κλάσεις ανώτερη η κυβέρνησή μου»
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η δική του κυβέρνηση «ήταν κλάσεις ανώτερη από τις κυβερνήσεις Σαμαρά, Γιώργο Παπανδρέου, Παπαδήμου.

Από αυτές δηλαδή που μπορεί να συγκριθεί, κυβερνήσεις μη κανονικότητας σε περίοδο μνημονίων». «Θυμάστε τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια: καταστολή, αυταρχισμός, δεν μπορούσες να κυκλοφορήσεις στην Αθήνα.

 Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει πόσο καλύτερα μπορεί να τα πάει η Αριστερά με το δικό της πολιτικό σχέδιο, γιατί εδώ και μόλις 8 μήνες είμαστε ελεύθεροι να διαμορφώσουμε συνθήκες και όρους», δήλωσε ακόμη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε στο popaganda μεταξύ άλλων: «Όταν είσαι ένα κόμμα διακυβέρνησης πρέπει να είσαι πολυσυλλεκτικό.

Σημασία έχει ποιος είναι ο βασικός πυρήνας των απόψεων, της στρατηγικής και του προγράμματος. Δεν θεωρώ ότι είναι μειονέκτημα, ίσα ίσα θεωρώ πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ που -χωρίς να χάσει τον προσανατολισμό του- έχει συντηρητικούς πολίτες υποστηρικτές ή ακόμα και υποψήφιους. Για μένα, είναι πολύ θετικό ότι ήρθε προς εμάς ο Θύμιος Λυμπερόπουλος».

epirusblog.gr
5 of 5
Τσίπρας: Ατυχη στιγμή για την κυβέρνηση η φωτιά στο Μάτι
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8626068718653367663
item