Άρτα: Μαγική αστροβραδιά στο θέατρο του Βυζαντινού κάστρου της Άρτας Άρτα: Μαγική αστροβραδιά στο θέατρο του Βυζαντινού κάστρου της Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Μαγική αστροβραδιά στο θέατρο του Βυζαντινού κάστρου της Άρτας

Άρτα: Μαγική αστροβραδιά στο θέατρο του Βυζαντινού κάστρου της Άρτας
Ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος, έχει την χαρά και την τιμή στην μεγάλη καλοκαιρινή του εκδήλωση, να φιλοξενεί τον καθηγητή αστροφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κύριο Εμμανουήλ Πλειώνη και την Αστροφυσικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κυρία Φιόρι – Αναστασία Μεταλληνού.
Ο κύριος Πλειώνης θα μιλήσει για την: «Γένεση και Εξέλιξη του Σύμπαντος στη Σύγχρονη Κοσμολογία», ενώ η κυρία Μεταλληνού για τις: «Κοσμολογικές αντιλήψεις στην Επικούρεια Φιλοσοφία».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Βυζαντινού Κάστρου Άρτας την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 και ώρα 8.30 μ.μ.
Παράλληλα ο σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει αστροπαρατήρηση στον υπαίθριο χώρο του Κάστρου και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια μαγική βραδιά.
Μανώλης Πλειώνης
Γεννήθηκε στην Αθήνα και έλαβε πτυχίο στα Μαθηματικά από το Παν/μιο Κρήτης και Διδακτορικό στην Παρατηρησιακή Κοσμολογία το 1989 από το Παν/μιο Sussex της Αγγλίας με επιβλέποντα Καθηγητή τον JohnBarrow. 
Υπήρξε μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Διεθνές κέντρο SISSAτης Ιταλίας για περίπου 4 χρόνια και στο Διεθνές Κέντρο Θεωρητικής Φυσικής ICTPγια 1 χρόνο. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1995 ως Ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών όπου και παρέμεινε έως το 2012.
Έχει δημοσιεύσει περίπου 200 επιστημονικά άρθρα και πολλά άρθρα εκλαΐκευσης της επιστήμης, ενώ έχει επιβλέψει πολλές διδακτορικές διατριβές. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της «Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας».
Είναι Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ (από το 2012), επισκέπτης Καθηγητής στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής, Οπτικής & Ηλεκτρονικής ΙΝΑΟΕ του Μεξικού από 2002 και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.
Μεταλληνού Φιόρι-Αναστασία
Έλαβε Πτυχίο Φυσικής και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Φυσική Ατμόσφαιρας και Περιβάλλοντος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στην Θεσσαλονίκη. 

Στην Διδακτορική Διατριβή της ασχολήθηκε με την «Ανάπτυξη και Εξασθένηση Μαγνητικών Καταιγίδων στο Γεωδιάστημα». Μετά το πέρας της διδακτορικής της διατριβής εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ΙΑΑΔΕΤ.

Το ερευνητικό της υπόβαθρο αφορά στην προσομοίση επιτάχυνσης φορτισμένων σωματιδίων στην γήινη μαγνητόσφαιρα κατά τη διάρκεια μαγνητικών καταιγίδων. Έχει λάβει πτυχίο μονωδίας. 

Είναι υπεύθυνη για δράσεις διάχυτης της επιστήμης στο ΙΑΑΔΕΤ. Δίνει διαλέξεις και αρθρογραφεί με σκοπό την δημόσια κατανόηση της αστρονομίας και διαστημικής φυσικής προς τους μαθητές και το ευρύ κοινό. 

Οργανώνει και συμμετέχει σε βραδιές που συνδυάζουν την μουσική με την ποίηση και την αστρονομία.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Μαγική αστροβραδιά στο θέατρο του Βυζαντινού κάστρου της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6698591396005769920
Σχόλια
item