Γιάννενα: Χρειάζεται η συνειδητή συμμετοχή της κοινωνίας Γιάννενα: Χρειάζεται η συνειδητή συμμετοχή της κοινωνίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Χρειάζεται η συνειδητή συμμετοχή της κοινωνίας

Γιάννενα: Χρειάζεται η συνειδητή συμμετοχή της κοινωνίας
Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών απαιτεί τη συμμετοχή της κοινωνίας. Αυτό το μήνυμα στέλνει για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών σήμερα ο Στέφανος Τζιμογιάννης, πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» και πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κέντρων Πρόληψης.
«Την 26η Ιουνίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών. 
Η καθιέρωσή της παγκοσμίως καταδεικνύει αφ’ ενός την έκταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος και αφ’ ετέρου στοχεύει στο να υπενθυμίσει σε ολόκληρο τον κόσμο πως έχουμε υποχρέωση προς τη νεολαία  αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας μας να αντισταθούμε σε αυτή τη μάστιγα  των ναρκωτικών», σημειώνει και προσθέτει:
«Η χρήση ουσιών από τους νέους της χώρας μας είναι ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα και για την αντιμετώπισή του χρειάζεται η συνειδητή συμμετοχή της κοινωνίας. 
Ιδιαίτερα σήμερα που διανύουμε μια περίοδο μακράς και μεγάλης κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής κρίσης, όπου η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, παράγοντες που ενισχύουν τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, η φετινή «επέτειος» κατά των ναρκωτικών έρχεται να αναδείξει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για ολόπλευρη και συστηματική αντιμετώπιση του φαινομένου των εξαρτήσεων».
Ο κ. Τζιμογιάννης αναδεικνύει και το ρόλο που μπορούν να παίξουν οι τοπικές κοινωνίες. 
«Η ευθύνη της πολιτείας είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο αν οι ίδιοι εμείς μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτόν τον εφιάλτη της  νέας γενιάς το πρόβλημα θα αυξηθεί.  Ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών στην πρόληψη των εξαρτήσεων είναι ο πλέον αποτελεσματικός, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και της Τοξικομανίας. 
Οφείλουμε λοιπόν να ευαισθητοποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε στον αγώνα της πρόληψης, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, ώστε η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών να γίνει από επέτειος, καθημερινότητα. Η πρόληψη μας αφορά όλους». 
Εκδηλώσεις της «Σχεδίας»
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Ιωαννίνων «Σχεδία», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), προγραμματίζει υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ.ΗΠ. και σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο «Π.Α.Σ. Θύελλα Κατσικά» και τη Φιλοπρόοδη Κίνηση Γυναικών Κατσικά, μία σειρά εκδηλώσεων:
– Από 10.06 – 30.06 Βιωματικά Εργαστήρια «Παι – Ζω – ντας μαζί», με στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων συνεργασίας και προσωπικής ανάπτυξης σε αθλητές και προπονητές των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του Αθλητικού Σωματείου «Π.Α.Σ. Θύελλα Κατσικά». 
– Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 18:00 φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων εφήβων Κ16 του Αθλητικού Σωματείου «Π.Α.Σ. Θύελλα Κατσικά» και Κ16 του «Α.Ο. Ανατολής». Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις ΠΑΣ Θύελλα Κατσικά.
Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Χρειάζεται η συνειδητή συμμετοχή της κοινωνίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3288520525418559752
Σχόλια
item