Εκλογές: Αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ για τις 7 Ιουλίου (video - pdf)

Εκλογές: Αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ για τις 7 Ιουλίου (video - pdf)

Έμφαση στην γνωστοποίηση του κυβερνητικού της προγράμματος στην κοινή γνώμη θα δώσει η ΝΔ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται σε λίγη ώρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Την παρουσίαση του προγράμματος, με τίτλο «Ισχυρή Ανάπτυξη και Αυτοδύναμη Ελλάδα» κάνει ο ίδιος Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να δεσμευτεί προσωπικά για την υλοποίησή του.

Η μείωση των φόρων, μαζί με τις επενδύσεις, τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ασφάλεια των πολιτών αποτελούν τους τέσσερις άξονες του προγράμματος της ΝΔ.

Για ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις,  μεταξύ άλλων, η ΝΔ δεσμεύεται για μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από 28% σε 20% εντός διετίας, βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αποκατάσταση της ρευστότητας και τη μεταρρύθμιση του κράτους.

Για νέες, καλοπληρωμένες, θέσεις εργασίας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει 43.000 θέσεις εργασίας στις υποδομές μέσω επενδύσεων, αλλά και 37.000 θέσεις εργασίας μέσω της τόνωσης της αγοράς κατοικίας, άλλοτε πυλώνα της οικονομίας, με μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενίσχυση των προγραμμάτων golden visa και αναστολή ΦΠΑ και φόρου υπεραξίας για τριετία.

Για λιγότερους φόρους και μεγαλύτερο εισόδημα η κυβέρνηση της ΝΔ θα διατηρήσει το αφορολόγητο, με μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Παράλληλα, καθιερώνεται νέα φορολογική κλίμακα με χαμηλότερο ανώτερο φορολογικό συντελεστή. 


Επίσης θεσπίζεται η αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσια από το ποσοστό ανάπτυξης του ΑΕΠ (κατώτατος μισθός στα 730 ευρώ έως το 2022). Επίσης μείωση του ΦΠΑ με καθιέρωση δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%  από 13% σε 24% σήμερα.

Για την υπογεννητικότητα η ΝΔ θα καθιερώσει επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, με αύξηση  του ορίου του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Επίσης, η ΝΔ επαναφέρει τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού, με επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών και ενίσχυση των ολοήμερων σχολείων.

Σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία η ΝΔ καθιερώνει νέο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, επεκτείνει τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες, δίνει τη δυνατότητα για ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού. Παράλληλα, ενισχύει τα νοσοκομεία με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως.



Για τη δημόσια ασφάλεια η ΝΔ πρόκειται να επαναφέρει το ταχύτερο την ομάδα ΔΕΛΤΑ και να ενισχύσει την ομάδα ΔΙΑΣ με πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών. 


Ενισχύει παράλληλα τις περιπολίες στις γειτονίες με ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Επίσης, όλοι οι αστυνομικοί θα εφοδιαστούν με αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ εντός έτους η χώρα θα προμηθευθεί και 1.000 καινούργια περιπολικά. Παράλληλα, καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο.

Αναφορικά με τη φύλαξη των συνόρων και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού εντείνονται οι περιπολίες, χερσαίες και θαλάσσιες, και ενισχύονται με σύγχρονα τεχνικά μέσα. 


Καθιερώνονται κλειστά κέντρα  προσωρινής πρώτης υποδοχής, ενώ η εξέταση των αιτημάτων ασύλου ολοκληρώνεται εντός έξι εβδομάδων μάξιμουμ. Παράλληλα, διασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε όλα τα κέντρα υποδοχής με ειδική φροντίδα για τις οικογένειες με παιδιά και άλλες ευάλωτες ομάδας.

Όσον αφορά την Παιδεία, καθιερώνεται σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός από το Γυμνάσιο, δημιουργείται νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ και νέα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, η Παιδεία διασυνδέεται περισσότερο με την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας.

Για το Περιβάλλον και την προστασία του υιοθετείται νέα ενεργειακή πολιτική για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων, στροφή στις ΑΠΕ και σταδιακή απεξάρτηση από το λιγνίτη. 


Ολοκληρώνεται ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, και εφαρμόζεται νέα πολιτική για τα απορρίμματα. Η ΝΔ θα αναδιοργανώσει και την πολιτική προστασία, με πιο ευέλικτες δομές και άμεση ενεργοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης.

Με στόχο την αναγέννηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας εισαγάγεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς και μειώνεται η φορολογία στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα. Με εντατικοποίηση των ελέγχων αντιμετωπίζονται οι παράλληλες ελληνοποιήσεις προϊόντων και δίνονται επιπλέον κίνητρα για τη σύσταση νέων συνεργατικών σχημάτων.

Τον πρόεδρο της ΝΔ προλόγισε η νεότερη υποψήφια βουλευτής του κόμματος. Πρόκειται για την 25χρονη Ελένη Ταπεινού, η οποία έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της πριν από λίγο καιρό στην Πληροφορική και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και διεκδικεί, βέβαια, για πρώτη φορά, την ψήφο των πολιτών στην Αχαΐα.

Αναμένονται επίσης οι τελικές ανακοινώσεις για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στη δεύτερη θέση του οποίου θα βρίσκεται η Μαριέττα Γιαννάκου.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΝΔ 

Πηγή: skai.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Εκλογές: Αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ για τις 7 Ιουλίου (video - pdf)
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2573997207025465477
item