6+1 αξιοθέατα του κόσμου που καλύτερα θα ήταν να μείνετε μακριά τους! Δείτε γιατί!

6+1 αξιοθέατα του κόσμου που καλύτερα θα ήταν να μείνετε μακριά τους! Δείτε γιατί!
Διάσημα αξιοθέατα του κόσμου που είναι δύσκολο να μην τα επισκεφτείτε, αλλά αν το κάνετε θα γλιτώσετε σίγουρα από μεγάλη ταλαιπωρία. 
Αν πάλι θέλετε οπωσδήποτε να τα επισκεφτείτε δείτε 4 tips για να σταματήσετε να ταλαιπωρείστε από τις ουρές στα διάσημα αξιοθέατα!

Empire State Building, Νέα ΥόρκηEmpire State Building, Νέα Υόρκη

Δύσκολα δεν επισκέπτεται κάποιος από το Empire State Building αν βρεθεί στη Νέα Υόρκη, καθώς αποτελεί έναν ουρανοξύστη 102 ορόφων, ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής. 
Tο πρόβλημα είναι ότι εκεί θα συναντήσετε εξωπραγματικά πλήθη τουριστών και το πιθανότερο είναι η ανάμνησή σας από μια επίσκεψη σε αυτό να μην είναι η θέα από την κορυφή, αλλά οι ατελείωτες ώρες αναμονής στην ουρά και η προσπάθεια να φτάσετε σε ένα καλό σημείο για να δείτε ένα κομματάκι θέας.

Καταρράκτες του ΝιαγάραΚαταρράκτες Νιαγάρα, Αμερική

Αναμφίβολα είναι εντυπωσιακοί και αποτελούν ένα ιδιαίτερο φυσικό φαινόμενο στα σύνορα μεταξύ της καναδικής επαρχίας του Οντάριο και της αμερικανικής πολιτείας της Νέας Υόρκης. 
Ακριβώς γι’ αυτό, δεν μπόρεσε να μείνει ανεκμετάλλευτη η περιοχή, με κακόγουστα ξενοδοχεία, καζίνο και ορδές τουριστών να κατακλύζουν το μέρος, το οποίο χάνει κάτι από την αίγλη του και τη φυσική του ομορφιά με τόση ανθρώπινη παρέμβαση.

Times Square, Νέα ΥόρκηTimes Square, Νέα Υόρκη

Άλλο ένα μέρος που δεν γίνεται να παραλείψει κάποιος αν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη. 
Το κακό είναι ότι περνώντας από την ξακουστή Times Square, το μόνο που θα αντικρίσει είναι χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες να περνούν από εκεί, με τους ντόπιους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να βγάλουν χρήματα από τους τουρίστες που φτάνουν εκεί ανυποψίαστοι. 
Ακριβώς, δηλαδή, ο ορισμός της τουριστικής «παγίδας».

Πύργος της Πίζας, ΙταλίαΠύργος της Πίζας, Ιταλία

Μας εντυπωσιάζει με την περίεργη κλίση του και όλοι θέλουμε να βγάλουμε αυτή τη φωτογραφία που έχουμε δει στα social media… 
Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα όμορφο κτίριο με κακή κατασκευή, αλλά δεν έχετε και πολλά να δείτε πέρα από πλήθη τουριστών να βγάζουν φωτογραφίες που μοιάζουν ότι τον κρατούν να μην πέσει, βγάζοντας όλοι ουσιαστικά την ίδια φωτογραφία.

Πέτρα του Blarney, ΙρλανδίαΠέτρα Blarney

Η Ιρλανδία είναι μια πολύ ιδιαίτερη χώρα με πολλά αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος. Η Πέτρα του Blarney, όμως, σίγουρα δεν ανήκει σε αυτά που πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμά σας. 
Πρόκειται για μια πέτρα που θεωρείται πως αν τη φιλήσει κάποιος, του χαρίζει το δώρο της ευγλωττίας, στην πραγματικότητα, όμως, οι τουρίστες περιμένουν σε ουρά κι όταν έρθει η σειρά τους, πρέπει να τους κρατήσει κάποιος ώστε να ξαπλώσουν ανάσκελα και να φιλήσουν την πέτρα, εκεί όπου έχουν ακουμπήσει τα χείλη τους εκατομμύρια άλλοι τουρίστες. Όχι και τόσο δελεαστικό.

Απαγορευμένη Πόλη, Πεκίνο, ΚίναΑπαγορευμένη Πόλη, Πεκίνο, Κίνα

Η Αυτοκρατορική Πόλη ή Απαγορευμένη Πόλη είναι η πόλη–ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας, η οποία συμβολίζει τον αυτοκράτορα ως γιο του ουρανού. 
Βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Πεκίνου και ήταν κινεζικό αυτοκρατορικό παλάτι από τη Δυναστεία Μινγκ μέχρι το τέλος της Δυναστείας Τσινγκ. 
Πλέον αποτελεί δημόσιο μουσείο, γνωστό ως το Παλάτι Μουσείο, με μεγάλη συλλογή κινέζικης τέχνης. 
Είναι ένα όμορφο αξιοθέατο, το οποίο, ήταν κλειστό για εκατοντάδες χρόνια στον κόσμο. Τώρα είναι γεμάτο τουρίστες, κάθε στιγμή της ημέρας, ενώ κάποια στιγμή υπήρχε και Starbucks στις εγκαταστάσεις…

Λεωφόρος της Δόξας, Χόλιγουντ, Η.Π.ΑΛεωφόρος της Δόξας, Χόλιγουντ, Η.Π.Α

Τίποτα παραπάνω από ένα πεζοδρόμιο μιας λεωφόρου με αστέρια, πάνω στα οποία αναγράφονται ονόματα διάσημων ανθρώπων, όπως Μέριλιν Μονρό αλλά και σύγχρονα όπως Κριστίνα Αγκιλέρα, Τζένιφερ Άνιστον κ.ά. 
Όπως είναι εύλογο, γύρω από τα αστέρια έχουν στηθεί πάσης φύσεως επιχειρήσεις που περιμένουν τους τουρίστες, ενώ κάθε μερικά μέτρα θα συναντήσετε κι έναν street performer.
epirusblog.gr
5 of 5
6+1 αξιοθέατα του κόσμου που καλύτερα θα ήταν να μείνετε μακριά τους! Δείτε γιατί!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7224977820969271854
item