Γιάννενα: Φεστιβάλ Ρεμπέτικου για 5η χρονιά στο Κάστρο. Γιάννενα: Φεστιβάλ Ρεμπέτικου για 5η χρονιά στο Κάστρο. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Φεστιβάλ Ρεμπέτικου για 5η χρονιά στο Κάστρο.

Γιάννενα: Φεστιβάλ Ρεμπέτικου για 5η χρονιά στο Κάστρο.

Το 5ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου διοργανώνει ο Σύλλογος Ρεμπετόφιλων Ιωαννίνων στις 28 και 29 Ιουνίου, στο 9ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο, σε έναν πανέμορφο χώρο μέσα στο Κάστρο.
Στο φεστιβάλ προσφέρθηκαν για ακόμη μια φορά να συμμετέχουν ρεμπετόφιλοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μουσικοί, οργανοποιοί λαϊκών μουσικών οργάνων, δάσκαλοι και μαθητές μουσικής και χορού, συγγραφείς, καλλιτέχνες θεάτρου σκιών, αλλά και άλλοι σύλλογοι, σε μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης της ρεμπέτικης και παραδοσιακής μουσικής.
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, θα ανέβει το θεατρικό σκετς «Μια βραδιά στους ρεμπετόφιλους» από μέλη του συλλόγου «Ο Πλάτανος» με μουσική από τους Ρεμπετόφιλους Ιωαννίνων, και στις 8 το βράδυ θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Γκόγκο (Μπαγιαντέρα) από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και δασκάλους τους Ντίνο Μπουζάνη (μπουζούκι – λαϊκή κιθάρα), Απόστολο Παπαπέτρο (κοντραμπάσο) και Μερόπη Παπανικολάου (ακορντεόν). 
Οι «Ρεμπετόφιλοι Ιωαννίνων» θα ανέβουν στην σκηνή αμέσως μετά και στις 9.30 το βράδυ θα ακολουθήσει «Ο γάμος του Σταύρακα», θέατρο σκιών/παράσταση Καραγκιόζη από τον Νικόλα Δριστιλιάρη με μουσική από τους Ρεμπετόφιλους. 
Από τις 10 και μετά θα εμφανιστούν διαδοχικά στη σκηνή οι κομπανίες ρεμπετόφιλων «Trianaki»από τη Γαλλία, «Μαεστρίο» από την Αθήνα και «El Catastrof» από τη Μυτιλήνη. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ένα αυτοσχέδιο γλέντι.
Η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ Ρεμπέτικου θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ με ένα σεμινάριο οργανοποιίας με τίτλο «Το σκαφτό μπαγλαμαδάκι» και μισή ώρα αργότερα θα ακολουθήσει σεμινάριο σμυρνέικων και ρεμπέτικων χορών από τους χοροδιδάσκαλους Βαγγέλη Γούσια και Γλυκερία Γούσια. 

Τη σκυτάλη θα πάρει στις 9 το βράδυ το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Πραμαντιωτών με μουσική από τους Ρεμπετόφιλους Ιωαννίνων, και στις 9.15 στη σκηνή θα ανέβει το μουσικό σχήμα μελών του συλλόγου Ρεμπετόφιλων Ιωαννίνων «Καμηλιέρηδες». 

Από τις 10 και μετά θα εμφανιστούν διαδοχικά στη σκηνή οι κομπανίες ρεμπετόφιλων «Εναρέ» από τα Γρεβενά, «Πετρινιώτης – Ψαθά» και «Rempet Motiv» από την Πάτρα. Και η δεύτερη βραδιά θα κλείσει με αυτοσχέδιο γλέντι.

Στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση λαϊκών μουσικών οργάνων και το απόγευμα της δεύτερης μέρας θα παρουσιαστούν τα βιβλία «Προπολεμικό Ρεμπέτικο | Μ. Βαμβακάρης, Α. Δελιάς, Γ. Μπάτης» του Βαγγέλη Πετρινιώτη και «Ρόζα Εσκενάζυ – Προπολεμικά, ρεμπέτικα & παραδοσιακά τραγούδια» της Δέσποινας Ψαθά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Φεστιβάλ Ρεμπέτικου για 5η χρονιά στο Κάστρο.
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6727248685485141192
Σχόλια
item