5 τρόποι να δώσετε ποιότητα στον χρόνο σας

5 τρόποι να δώσετε ποιότητα στον χρόνο σας
Αισθάνεσαι πως μέσα στην καθημερινότητά σου χάνεις πολύτιμο χρόνο για πράγματα που είτε θα μπορούσαν να μην έχουν συμβεί είτε θα μπορούσαν να γίνουν σε λιγότερο χρόνο; Με τις παρακάτω συμβουλές μπορείς να προσπαθήσεις – τουλάχιστον – να εκμεταλλευτείς το χρόνο σου στο έπακρο.
1. Έλεγξε τον εαυτό σου
«Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς πού ξοδεύεις κάθε ώρα της ημέρας σου», λέει η Laura Vanderkam, συγγραφέας του 168 Hours. Θα εκπλαγείς από το πόσος πολύς χρόνος πηγαίνει χαμένος – ατελείωτο scrolling στο Instagram;
2. Τηλεφώνησε… στρατηγικά
Πρέπει να τηλεφωνήσεις σε κάποιον που δεν σταματάει να μιλάει; «Τηλεφώνησέ του κατά τις 5, την ώρα που οι περισσότεροι φεύγουν από το γραφείο για να γυρίσουν στο σπίτι τους», προτείνει η Laura Stack, συγγραφέας του SuperCompetent. «Είναι λιγότερο πιθανό να μιλάει ατελείωτα».
3. Μείωσε το χρόνο για τις δουλειές του σπιτιού
Η καθαριότητα του σπιτιού σου δεν μπορεί να γίνει δια μαγείας, αυτό είναι αλήθεια. Μπορείς όμως να μειώσεις το χρόνο για ξεσκόνισμα αν αλλάξεις τα φίλτρα στα κλιματιστικά σου. Θα έχεις λιγότερη σκόνη στα έπιπλά σου και θα κερδίζεις μέχρι και μισή ώρα το μήνα.
4. Δώσε ουσία στο χρόνο σου
Φτιάξε μία λίστα με μικρά πράγματα που σε κάνουν πιο ευτυχισμένη μέσα σε λίγα λεπτά. Την επόμενη φορά που κάποιος έχει αργήσει σε μια συνάντηση, διάβασε ένα ποίημα στο κινητό σου ή στείλε ένα γλυκό μήνυμα στον αγαπημένο σου. «Χρησιμοποίησε ψήγματα του χρόνου σου για να κερδίσεις ψήγματα ευτυχίας», λέει η Vanderkam.
5. Βρες παρέα για τις μετακινήσεις σου
Ακόμη κι αν το να πηγαινοέρχεσαι στη δουλειά με μία συνάδελφο σημαίνει πως θα βγαίνεις λίγο έξω από το δρόμο σου, θα ανακαλύψεις επιπλέον χρόνο για μια φιλική σχέση.
epirusblog.gr
5 of 5
5 τρόποι να δώσετε ποιότητα στον χρόνο σας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4406156655713072702
item