Άρτα: Στύλιος - "Η ανακατασκευή των παλιών δικαστηρίων δεν έχει ακόμη εκινήσει μετα απο 4 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ"



Άρτα: Στύλιος - "Η ανακατασκευή των παλιών δικαστηρίων δεν έχει ακόμη εκινήσει μετα απο 4 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ"«Παρόλες τις εξαγγελίες από επίσημα χείλη της Κυβέρνησης, το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο Άρτας εξακολουθούν να στεγάζονται σε μισθωμένο κτίριο που δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις», σχολίασε ο Γιώργος Στύλιος, αναφερόμενος στη στασιμότητα που επικρατεί στις εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου των παλαιών Δικαστηρίων Άρτας...
«Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το έργο δεν έχει αρχίσει να υλοποιείται ακόμη», ανέφερε ο κ. Στύλιος ο οποίος τόνισε ότι: «Τα ιδιοκτησιακά θέματα του κτηρίου είχαν λήξει από το 2014, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ενώ υπήρχε σχετική μελέτη της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ».

Ο ο κ. Στύλιος είχε συνεργαστεί με το με το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας και είχε αναδείξει το θέμα πολλές φορές μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Το 2016, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπ. Βουλευτής, σε επίκαιρή μου ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό επί του θέματος, είχα λάβει την ακόλουθη απάντηση: «Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του παλαιού δικαστικού Μεγάρου της Άρτας». 

"Σας θυμίζω, είπε ο κ. Στύλιος, ότι η εν λόγω επίκαιρη ερώτηση αποτελούσε συνέχεια πολλαπλών ερωτήσεων στις οποίες είχε δοθεί η απάντηση ότι «…το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα δημοπρατηθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2017…».

«Η στέγαση του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου σε ένα σύγχρονο χώρο θα επιλύσει σε μεγάλο βαθμό τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα το Δημόσιο δεν θα χρειάζεται να καταβάλλει μίσθωμα. 

Επιπλέον, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του κέντρου με την ανάδειξη ενός κτιρίου αντιπροσωπευτικού της αρχιτεκτονικής ιστορίας της Άρτας», υπογράμμισε ο υπ. Βουλευτής. 

«Η απερχομένη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υποσχέθηκε πολλές φορές την ανακατασκευή των παλαιών Δικαστηρίων Άρτας, όμως η Νέα Δημοκρατία ως αυριανή Κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα το κάνει πράξη», δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Στύλιος.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Στύλιος - "Η ανακατασκευή των παλιών δικαστηρίων δεν έχει ακόμη εκινήσει μετα απο 4 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ"
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2492172914593544234
item