Ήγουμενίτσα: ΟΛΗΓ ΑΕ - Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου «Ολοκλήρωση Κτιρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3» DOCK-BI

Ήγουμενίτσα: ΟΛΗΓ ΑΕ - Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου «Ολοκλήρωση Κτιρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3» DOCK-BI
Υπεγράφη χθες 13 Ιουνίου 2019, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «Ολοκλήρωση Κτιρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3», μετά την απόφαση 67/2019 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. περί οριστικής κατακύρωσης του ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν πέντε (5) υποψήφιοι ανάδοχοι. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στο 1.236.179,06€ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εγκατάστασης του εργολάβου. 
Πρόκειται για κτίριο  2.021,10 τ.μ. συνολικά, στο οποίο θα στεγαστούν κρατικές υπηρεσίες του λιμένα Ηγουμενίτσας, όπως του Λιμεναρχείου και του Τελωνείου καθώς και του Ο.Λ.ΗΓ., υπηρεσίες που έως τώρα στεγάζονται σε κτίρια του Παλαιού Λιμένα απελευθερώνοντας τους χώρους του Παλαιού Λιμένα, οι οποίοι με την κατάλληλη διαμόρφωση μπορούν να  χρησιμοποιηθούν για τους πολίτες της πόλης.
Η ολοκλήρωση του κτιρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3 χρηματοδοτείται από το έργο με ακρωνύμιο DOCK-BI  «Ανάπτυξη των συνδέσεων μεταξύ των βασικών λιμένων του Μπρίντιζι και της Ηγουμενίτσας» (“Development Of Connectionsbetween the Key ports of Brindisiand Igoumenitsa”), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg VA Greece-Italy 2014-2020.
Το DOCK-BI, που χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας 3 (Πολυτροπικό Σύστημα Αειφόρου Μεταφοράς) του Προγράμματος INTERREG Ελλάδας-Ιταλίας 2014-2020, είναι ένα έργο υποδομής που αποσκοπεί στην αναβάθμιση των λιμενικών περιοχών και της διασυνοριακής διασύνδεσης με πλοία μεταξύ των βασικών λιμένων του Μπρίντιζι και της Ηγουμενίτσας, μέσω της υλοποίησης στρατηγικών παρεμβάσεων στον τομέα της υποδομής, προκειμένου να ενισχυθούν οι θαλάσσιες μεταφορές και να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και η ολοκλήρωση με τις παρακείμενες περιοχές των λιμένων.
Το DOCK-BI είναι ένα από τα 51 έργα που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας InterregV-AGreece-Italy 2014-2020. 
Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι ο ορισμός μιας στρατηγικής διασυνοριακής ανάπτυξης μεταξύ της Απουλίας και της Ελλάδας, με στόχο την ανάπτυξη μιας δυναμικής οικονομίας βασισμένης σε έξυπνα, βιώσιμα και χωρίς αποκλεισμούς συστήματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: ΟΛΗΓ ΑΕ - Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου «Ολοκλήρωση Κτιρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3» DOCK-BI
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1490521142150985083
item