Μητσοτάκης: Από το 2020 θα ισχύσει η μείωση των φόρων -Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις

Μητσοτάκης: Από το 2020 θα ισχύσει η μείωση των φόρων -Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις

Για το σχέδιό του για μείωση των φόρων από το 2020 μίλησε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, θα παραμείνει το αφορολόγητο στο σημερινό επίπεδο, θα αλλάξει το πλαίσιο για τις 120 δόσεις, θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος στις επιχειρήσεις από τον προϋπολογισμό του 2020. «Το φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι ένα από τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα έρθουν στην Βουλή. 

Η Βουλή δεν θα κλείσει έχουμε κανονικό νομοθετικό έργο. Και η μείωση των φόρων θα ισχύσει από το 2020. Έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε αυτές τις μειώσεις φόρων. Είμαστε απόλυτα σίγουροι γι’ αυτό. Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα πει στους Ευρωπαίους ότι δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους μέσω της υπερφολογήσης, αλλά μέσω της ανάπτυξης. «Έχω αρκετά δείγματα να πιστεύω ότι μία ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί με αξιοπιστία την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. 

Πρέπει να έχουμε ισχυρή εντολή για να μην μπούμε σε περιπέτειες», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημείωσε ακόμη, για τις 120 δόσεις: «Θέλουμε περισσότεροι να μπουν στις 120 δόσεις. Θέλουμε να το κάνουμε άμεσα. Διευκολύνσεις γι’ αυτούς που χρωστάνε λίγα. Θέλουμε να αλλάξουμε το πλαίσιο των 120 δόσεων».

«Δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν οι συνταξιούχοι»
Αναφερόμενος στις συντάξεις, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα τις μειώσει και σημείωσε ότι είναι διασφαλισμένες οι υφιστάμενες επικουρικές. «Οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για εκείνους», είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου.



Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις εθνικές εκλογές. Αν δεν εκλεγεί μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες, τόνισε. «Η κάλπη ξεκινά από το "μηδέν"», ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει διακοπές, ειδικά τους συνταξιούχους, να πάνε στις κάλπες.

Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ έκανε λόγο για στοχευμένες προσλήψεις.

«Απολύσεις δεν θα γίνουν. Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη. Πρώτα νοσηλευτές, γιατροί, εκπαιδευτικοί και σταδιακές προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών. Δεν νοείται δημόσια διοίκηση χωρίς αξιολόγηση. Η αξιολόγηση θα γίνει αλλά με ένα τρόπο που θα στηρίζει τους υπαλλήλους και όχι τιμωρητικά. Η απόλυση δεν υπάρχει πια στο Δημόσιο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σύμμαχός μας το διεθνές δίκαιο για την Τουρκία»
Σε ερώτηση για την ένταση με την Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι σύμμαχος της Ελλάδας είναι το Διεθνές Δίκαιο.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να ζήσουν μαζί σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας συνεννόησης και σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Και αυτή θα είναι η προσέγγιση μου ως προς τις ελληοτουρκικές σχέσεις. Και με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία με καλή διάθεση αλλά και αυτοπεποίθηση», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τι είπε ο Μητσοτάκης για Αβραμόπουλο, Στουρνάρα, Πικραμμένο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση αρνήθηκε να απαντήσει για το ποιος θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών σε κυβέρνησή του. Οταν ρωτήθηκε για τον Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος της ΝΔ τον χαρακτήρισε πολύ καλό κεντρικό τραπεζίτη και επέκρινε την κυβέρνηση για τις κακές σχέσεις μαζί του.

Σε ερώτηση για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η θητεία των επιτρόπων θα λήξει στο τέλος του έτους και χαρακτήρισε πολύ καλό στον ρόλο του τον κ. Αβραμόπουλο.

Τέλος, με θερμά λόγια μίλησε ο κ. Μητσοτάκης και για τον Παναγιώτη Πικραμμένο, αλλά απέφυγε να αποκαλύψει εάν θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

«Κάθε μήνα υπουργικό συμβούλιο»
Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει κάθε μήνα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ο ότι στόχος του είναι όσο μπορεί -μια φορά το μήνα, εάν είναι δυνατόν- να συζητά με τους πολίτες και να μην είναι «κλεισμένος» στο Μέγαρο Μαξίμου «σε προστατευμένο περιβάλλον από συμβούλους - κόλακες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Από το 2020 θα ισχύσει η μείωση των φόρων -Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4904313619034930120
item