Αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Τσίπρα: Στις 18:30 ο πρωθυπουργός στον Παυλόπουλο

Αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Τσίπρα: Στις 18:30 ο πρωθυπουργός στον Παυλόπουλο

Λίγες ώρες έχουν μείνει για να μεταβεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο προεδρικό μέγαρο, εκεί όπου θα συναντήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο και θα του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εθνικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 18:30 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 


Όπως αναφέρεται στην χθεσινή ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, θα δεχθεί αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.30, τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα».

Όπως είναι ήδη γνωστό, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου και την συντριπτική διαφορά υπέρ της ΝΔ, οι πρόωρες εκλογές έχουν «κλειδώσει» για τις 7 Ιουλίου. 

Ζητώντας τη διάλυση της Βουλής, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικαλεστεί τις εξελίξεις στην οικονομία και πιθανώς και τα εθνικά θέματα, όπως άλλωστε έχουν κάνει και άλλοι προκάτοχοί του κατά το παρελθόν.  


Η επίκληση των εξελίξεων στην οικονομία και στα εθνικά θέματα, αν και έρχεται σε αντίφαση με τα όσα είχε δηλώσει την επομένη των ευρωεκλογών, όταν, μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με 9,5 μονάδες, είχε πεί οτι «δεν μπορεί να αγνοήσει το αποτέλεσμα», του επιτρέπει να αποφύγει τον... σκόπελο της διεξαγωγής των εκλογών από υπηρεσιακή κυβέρνηση. 

Τον μόνο υπουργό που θα αλλάξει ο κ. Τσίπρας θα είναι αυτός των Εσωτερικών, ενώ αναμένεται να ορίσει και νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Τσίπρας

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός πρόκειται να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία, εν όψει των εθνικών εκλογών, στη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ. στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή. 


Ο λόγος δεν ήταν μόνο η συντριπτική ήττα από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, αλλά και η υπόθεση με τις μετατάξεις στη Βουλή, που «τραυμάτισε» ακόμα περισσότερο την εικόνα του κυβερνώντος κόμματος.

Χαρακτηριστικό του κλίματος ήταν ότι η συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν κλειστή στους δημοσιογράφους.

Η συνεδρίαση είχε τρεις βασικούς θεματικούς άξονες:

- Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
- Την οργάνωση της εκλογικής μάχης.
- Την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. 

Πάνω σε αυτούς τους άξονες φαίνεται πως θα βασιστεί και το δίλημμα που θα θέσει ο πρωθυπουργός για τις επικείμενες εθνικές εκλογές. 


Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα προχωρήσει στην εξαγγελία και νέου «πακέτου» παροχών και ελαφρύνσεων, σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα και να... περιορίσει, ουσιαστικά, το μέγεθος της επικείμενης ήττας του κυβερνώντος κόμματος στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Παρά τις αντιδράσεις από την Κομισιόν, η οποία δεν έχει εξετάσει ακόμα τις δημοσιονομικές συνέπειες της κατάργησης της μείθωσης του αφορολόγητου, αλλά έχει ήδη εγείρει ενστάσεις,  ο πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο παροχών. 

Ετσι, αναμένεται να κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για 500.000 νέες θέσεις, για θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης με έμφαση στους νέους εργαζόμενους και τις γυναίκες, καθώς και να δώσει κίνητρα για προσλήψεις νέων εργαζομένων. 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας θα υποσχεθεί νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και ένα οικονομικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, επιμένοντας στο δίλημμα «ή με την ελίτ ή με τους πολλούς». 


Και αυτό, μολονότι με την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ακύρωσε και τα θετικά μέτρα υπέρ της μεσαίας τάξης, που έχει κυρίως πληγεί στα χρόνια της κρίσης.
epirusblog.gr
5 of 5
Αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Τσίπρα: Στις 18:30 ο πρωθυπουργός στον Παυλόπουλο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8829972229225740939
item