Πρέβεζα: Σήμερα - Μποτίλια στο Πέλαγο, Dr. Albert Flipout's One Can Band & Mickey Pantelous

                        Πρέβεζα: Σήμερα - Μποτίλια στο Πέλαγο, Dr. Albert Flipout's One Can Band & Mickey Pantelous
Ο πολυτάλαντος, εξαιρετικά προικισμένος μουσικός και τραγουδοποιός με έντονο παρελθόν στο μπλουζ, τη τζαζ και τη ροκ μουσική o Mickey Pantelous, μας παρασύρει στο δικό του Boogie με μεγάλες δόσεις από Rock ’n roll attitude, αυξομειώνοντας το γκάζι ανάλογα με τη διάθεση και τις αφορμές που παρουσιάζονται από την προσωπική κωμικοτραγική ιστορία του συνοδοιπόρου του δόκτορα Albert Flipout.

O Ελληνο-Δανός Mickey Pantelous είναι γεννημένος στην Αθήνα. Είναι ο άνθρωπος πίσω από την μπάντα, μια one - man band που εκφράζει επιρροές από παλιά μπλουζ, τζαζ, καμπαρέ, γκαράζ ροκ των 60s, και καλλιτέχνες όπως τους Captain Beefheart και R.L. Burnside, σχηματίζοντας έτσι ένα ελκυστικό και συνάμα εκρηκτικό μείγμα αυθεντικής μπλουζ – ροκ αμερικάνα.

Χαρακτηριστικό στις ζωντανές εμφανίσεις του Mickey Pantelous είναι ότι είναι οικονόμος και δεν οδηγείται σε χρονικές υπερβολές ή εξεζητημένους αυτοσχεδιασμούς αλλά σε κερδίζει με την αυθεντικότητά του και την αισθητική του. 

Με την μπάντα του βάζουν τα πράγματα κάτω και ροκάρουν Πάντα αντισυμβατικοί, ρίχνουν φώς σε σκοτεινότερες πτυχές της ζωής, πραγματευόμενοι την κοινωνική πλευρά της πολιτικοοικονομικής κρίσης που μαστίζει τον κόσμο σήμερα χωρίς να ξεχνάνε να κάνουν αναφορά σε μουσικές και καλλιτέχνες που τους έχουν επηρεάσει όπως οι Kurt Weill, Howling Wolf, Tom Waits… αλλά και τα παραδοσιακά Blues του Mississippi.
Ο Dr. Albert Flipout η Jess και ο Mickey Pantelous είναι η “Dr. Albert Flipout’s one CAN Band”. Το μικρότερο συγκρότημα με το μεγαλύτερο όνομα... Αν θέλετε να τους δείτε ζωντανά σίγουρα πρέπει να κρατήσετε δυνάμεις για ένα ξεχωριστό show ηλεκτρικού καμπαρέ πανκ μπλουζ δυναμίτη από τους καλύτερους εγχώριους αντιπροσώπους του είδους….
*Λογοπαίγνιο στα Αγγλικά με τη φράση ONE MAN BAND (Άνθρωπος ορχήστρα), και τη λέξη CAN (…Τενεκές, κουτί κονσέρβας…-…δύναμαι, μπορώ…)
ONE CAN BAND (Τενεκές Ορχήστρα) ή (ένας μπορεί να είναι ορχήστρα)
epirusblog.gr
5 of 5
                        
Πρέβεζα: Σήμερα - Μποτίλια στο Πέλαγο, Dr. Albert Flipout's One Can Band & Mickey Pantelous
epirusblog.gr
5 of 5
                        
Πρεβεζα 9075096765010420833
item