Κατέρρευσαν οι συνομιλίες βρετανικής κυβέρνησης-Εργατικών για το Brexit

Κατέρρευσαν οι συνομιλίες βρετανικής κυβέρνησης-Εργατικών για το Brexit

Τέλος στις συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση για μία κοινώς αποδεκτή μορφή του Brexit θέτει με επιστολή του προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στην επιστολή ο κ. Κόρμπιν αναφέρει ότι οι συνομιλίες «έχουν πάει όσο μακριά μπορούσαν να πάνε» λόγω της «αυξανόμενης αδυναμίας και αστάθειας» της κυβέρνησης.

Σημειώνει ότι καθώς το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα κινείται προς την εκλογή νέου ηγέτη που θα αντικαταστήσει την πρωθυπουργό το καλοκαίρι η το φθινόπωρο, «η θέση της κυβέρνησης έχει γίνει πολύ πιο ασταθής και το κύρος της έχει διαβρωθεί».

Όπως προσθέτει, αυτό υπονομεύει την εμπιστοσύνη «προς την ικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει οποιαδήποτε συμβιβαστική συμφωνία».

Ο κ. Κόρμπιν επισημαίνει ότι συχνά προτάσεις της κυβέρνησης στο πλαίσιο των συνομιλιών υπονομεύονταν από αντικρουόμενες δηλώσεις άλλων μελών του υπουργικού συμβουλίου, όπως για παράδειγμα δηλώσεις κατά οποιασδήποτε τελωνειακής ένωσης με τους Ευρωπαίους, κάτι που ήταν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων.


Ο ηγέτης των Εργατικών καταλήγει λέγοντας ότι το κόμμα του θα εξετάσει προσεκτικά τις όποιες προτάσεις καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση για άρση του αδιεξόδου στο Brexit.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι «χωρίς σημαντικές αλλαγές θα συνεχίσουμε να εναντιωνόμαστε στη συμφωνία της κυβέρνησης».

Εν τω μεταξύ, βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν ότι την Τετάρτη παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση προς τους Εργατικούς πρόταση για διεξαγωγή οριστικών ψηφοφοριών στη Βουλή των Κοινοτήτων επί διαφόρων επιλογών για την τελική μορφή του Brexit.

Μεταξύ αυτών κι η επιλογή για επιβεβαιωτικό δημοψήφισμα επί της όποιας πρότασης προκρίνουν οι βουλευτές. 

Η ψηφοφορία στη Βουλή επί σεναρίων του Brexit ήταν η εναλλακτική που είχε προαναγγείλει η Τερέζα Μέι σε περίπτωση που οι συνομιλίες με του Εργατικούς απέβαιναν άκαρπες.
epirusblog.gr
5 of 5
Κατέρρευσαν οι συνομιλίες βρετανικής κυβέρνησης-Εργατικών για το Brexit
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3576138028801788327
item