Γιάννενα: Καταργούνται Στρατοδικείο, Ναυτοδικείο και Αεροδικείο

Γιάννενα: Καταργούνται Στρατοδικείο, Ναυτοδικείο και Αεροδικείο

«Παρελθόν» θα αποτελούν στις 23 Αυγούστου το Στρατοδικείο, Ναυτοδικείο και Αεροδικείο Ιωαννίνων, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 43/2019 που αιφνιδίως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ την Πέμπτη. 

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, το Στρατοδικείο Ιωαννίνων, που είχε ιδρυθεί με το π.δ. 83/1997 (ΦΕΚ Α΄ 72), καθώς και το Ναυτοδικείο και Αεροδικείο Ιωαννίνων, που είχαν ιδρυθεί με το π.δ. 144/2005 (ΦΕΚ Α΄ 199), καταργούνται.

Η εδαφική περιοχή που ανήκε στην κατά τόπον αρμοδιότητα του Στρατοδικείου και Αεροδικείου Ιωαννίνων υπάγεται στην κατά τόπον αρμοδιότητα του Στρατοδικείου και Αεροδικείου Λάρισας αντίστοιχα.
Η εδαφική περιοχή που ανήκε στην κατά τόπον αρμοδιότητα του Ναυτοδικείου Ιωαννίνων υπάγεται στην κατά τόπον αρμοδιότητα του Ναυτοδικείου Θεσσαλονίκης, πλην των περιφερειακών ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, που υπάγονται στην κατά τόπον αρμοδιότητα του Ναυτοδικείου Πειραιά.
Οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα υπό κατάργηση στρατιωτικά δικαστήρια κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, μεταφέρονται στο ίδιο στάδιο της ποινικής διαδικασίας στα στρατιωτικά δικαστήρια, στην κατά τόπον αρμοδιότητα των οποίων υπάγεται πλέον η εδαφική περιοχή των υπό κατάργηση στρατιωτικών δικαστηρίων, κατά τις διακρίσεις της προηγούμενης παραγράφου.

Η απόφαση κατάργησης έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και αναμένεται τις επόμενες ημέρες επίσημη τοποθέτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Καταργούνται Στρατοδικείο, Ναυτοδικείο και Αεροδικείο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6248623050141989883
item