Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Μετ’ εμποδίων η κοινή πορεία με το ΤΕΙ Ηπείρου

Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Μετ’ εμποδίων η κοινή πορεία με το ΤΕΙ Ηπείρου
Μόνο… ομαλά δεν προχωρά το σχέδιο ενσωμάτωσης και απορρόφησης των ΤΕΙ από τα Πανεπιστήμια, όπως αποδεικνύεται στην πράξη και φυσικά, αρκετό καιρό, μετά τις πρώτες, σχετικές, επίσημες ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. 
Στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, επιχείρησε να πρωταγωνιστήσει, με την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ηπείρου, όμως το εγχείρημα κάθε άλλο παρά εύκολα εξελίσσεται, κάτι που έχει επισημανθεί από εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας τους τελευταίους μήνες. 
Ήδη, πριν από λίγο καιρό οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, είχαν συναντήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παίρνοντας τότε, διαβεβαιώσεις ώστε να αντιμετωπιστούν και γραφειοκρατικά αλλά και χρηματοδοτικά ζητήματα.
Η εξέλιξη όμως είναι διαφορετική και συσχετίζεται και με την γενικότερη αναδιάρθρωση στο σύνολο των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Έτσι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου στην τελευταία της συνεδρίαση τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου, επιβεβαιώνοντας μεν την προσήλωσή του στη στρατηγική των συνεργειών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ταυτόχρονα όμως εκφράζοντας επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο νομοθέτημα.
Οι ενστάσεις αυτές επικεντρώνονται στην ίδρυση πολλών νέων τμημάτων και ερευνητικών ινστιτούτων, χωρίς να υπάρχει πρόνοια για τις αντίστοιχες υποδομές και το προσωπικό.
«Η Σύγκλητος θεωρεί ότι στην επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν η εμπειρία και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως προς τη χρηματοδότηση και τη στελέχωση των νέων δομών που προέκυψαν μετά την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου. 
Εν όψει της άμεσης εφαρμογής των νέων μέτρων, θα έπρεπε να έχει εκτιμηθεί πιο συνολικά το πλήθος, η ειδίκευση και η ακαδημαϊκή επάρκεια των νέων Τμημάτων σε επίπεδο επικράτειας. 
Προφανώς, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ακαδημαϊκή λειτουργία και την αποστολή των δημοσίων ΑΕΙ», αναφέρεται στη σχετική απόφαση της Συγκλήτου.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Μετ’ εμποδίων η κοινή πορεία με το ΤΕΙ Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4657921767444791098
item